Diverses persones es troben en un carrer estret, algunes estan interactuant entre si i hi ha bicicletes presents. A la imatge també se superposen dues captures de pantalla de text en català.
POLÍTICA

Veïns denuncien la degradació del seu barri a BCN amb un fil a X

Fem Gòtic alerta de la proliferació de les màfies de la droga i els narcopisos al centre de la ciutat

La seguretat a Catalunya està en boca de tothom des de fa temps. L'augment de la delinqüència i la passivitat del Govern i la Conselleria d'Interior han convertit la seguretat pública en una de les grans controvèrsies entre els catalans. Un fil a la xarxa social X sobre el que passa en un barri de Barcelona reflecteix a la perfecció el cansament de molts ciutadans (cada vegada més) amb la degradació de la convivència.

L'autor del tuit és Fem Gòtic Veïnat a Lluita, una agrupació de veïns que reivindica les millores necessàries en aquest barri. En els darrers temps, el Gòtic s'ha convertit en una de les zones més conflictives de Barcelona. L'incivisme i la delinqüència conviuen amb l'expansió dels camells que venen droga a peu de carrer.

“Hem meditat molts sobre si fer o no aquest tuit”, reconeixen, però es veuen obligats a fer-ho “donats els darrers fets al nostre barri”. Mitjançant aquest fil, volen deixar constància de la situació al barri del Gòtic de Barcelona.

Aclareixen que la seva intenció no és criminalitzar les persones que apareixen a les fotos, i per això preserven la seva intimitat “com a malalts que són”. No obstant, sí que mostren les cares de “els qui embruten el nostre entorn i no ens porten més que malsons i angoixa”. Els acusen de ser “els veritables responsables de la degradació del nostre dia a dia i còmplices d'agreujar la inseguretat”. A més, afirma, “les lleis els protegeixen”.

El seu malson quotidià

Aquesta agrupació de veïns denuncia que al barri hi ha un local ocupat que funciona com a narcopis, “a part de dedicar-se al robatori de bicicletes”. Adjunten la foto d'una persona punxant-se al carrer, a plena llum del dia. Descriuen “anades i vingudes constants per vendre les bicis robades”, moltes de les quals “les fan servir per amagar la droga que han de transportar”.

Segons Fem Gòtic, “s'han efectuat diverses intervencions de Mossos i Guàrdia Urbana, amb alguna detenció”, però “el detingut torna a ser al carrer en 24 hores”.

També denuncien que “aquesta setmana un local que feia anys ocupava una persona s'ha convertit en un nou narcopis sota la mirada impotent del veïnat, que va alertar la policia”. Segons afirmen, "en pocs dies el carrer ha patit un empitjorament considerable i l'activitat és constant".

Feia mesos que els veïns d'aquest carrer vivien la mateixa situació arran d'un altre narcopis que va tancar fa poc. "Viure novament aquest malson incrementen l'angoixa i la por", adverteixen.

Més units que mai

Fem Gòtic expliquen que aquests narcopisos disposen tots d'una mateixa manera de funcionar, que ajuden a entendre el malson diari. Els robatoris de bicicleta estan relacionats amb la venda i el consum de drogues, cosa que provoca problemes d'incivisme i sensació constant d'inseguretat. Tot el que s'ha relatat, asseguren, està en coneixement de la policia.

“S'han efectuat denúncies i trucades a la policia”, asseguren, “els veïns del Gòtic estem més units que mai per lluitar contra aquesta xacra”.

Fem Gòtic va denunciar recentment la proliferació de màfies que es dediquen a la venda i el consum de drogues a peu de carrer. Els veïns que han intentat enfrontar-se amb aquests camells han acabat sent víctimes d'assetjament i amenaces. El districte de Ciutat Vella, amb barris com el Gòtic i el Raval, s'ha convertit en una zona sense llei on la delinqüència campa a gust i la policia moltes vegades ni s'atreveix a entrar-hi.

➡️ Política

Més notícies: