Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre

POLÍTICA

Gemma Ubasart, cada cop més acorralada malgrat el cessament del director de Mas d'Enric

Els funcionaris de presons tenen clar que les responsabilitats són a la cúpula del Departament de Justícia

“S'ha sacrificat un peó per protegir figures més rellevants”, diuen els sindicats en el seu nou comunicat. Agraeixen la destitució del director de Mas d'Enric, però insisteixen que els responsables són els mateixos que al principi. No es deixen encantar amb caramels i demanen les dimissions d'Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Almand Calderó.

Depurar responsabilitats

Fa temps que els funcionaris de presons demanen la mateixa cosa: dimissions a la cúpula de justícia. Entenen que aquesta és l'única manera de, un, tallar amb el “bonisme” a la política penitenciària i, dos, depurar responsabilitats.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Gemma Ubasart, durant una sessió plenària al Parlament, el 24 de gener de 2023, a Barcelona

Per la seva banda, la consellera Ubasart ha presentat tota mena de justificacions per no dimitir. Entre altres, que no seria “responsable” fer-ho en les circumstàncies actuals. Tot té aroma a electoralisme i així ho perceben els sindicats.

I és que la maniobra de Justícia ha estat l'habitual en aquests casos: destituir un subaltern, que sempre és una figura de poder mitjà. Fa poc, vam veure el mateix al departament d'Educació arran de la polèmica de l'informe PISA. Però els funcionaris han viscut l'assassinat d'una companya de treball després de mesos d'advertiments i reclamacions.

Gràcies, però dimiteix

En un comunicat que agrupa la majoria dels sindicats, els funcionaris de presons han tornat a fer pinya. Celebren la “mostra clara de força i unitat” que han demostrat amb les seves protestes i es mantenen a les seves exigències. Volen la dimissió de la cúpula i avisen que “considerem que hem de continuar amb les mesures de pressió”.

Imatge de les protestes per l'assassinat de Núria

Els funcionaris perceben clarament que hi ha un interès electoral en la inacció del departament de Justícia i així ho denuncien. "L'interès per preservar els màxims responsables evidencia que els objectius electorals semblen tenir prioritat per sobre de la voluntat del Govern per resoldre el conflicte".

I si els funcionaris perceben interessos electorals, actuaran en conseqüència. Per això, anuncien que les seves “mesures de pressió” continuaran amb més mobilitzacions i no en unes dates qualssevol. Convoquen vagues per al dia 26 d'abril "coincidint amb l'inici de la campanya electoral" i per a l'11 de maig, la jornada de reflexió.

➡️ Política

Més notícies: