Alejandro Fernández somrient mentre parla en un micròfon, vestint un vestit fosc i camisa blanca.
POLÍTICA

Alejandro Fernández retrata la hipocresia progre: el turista contra el turisme

Les darreres protestes contra el turisme han deixat al descobert la incoherència de certa esquerra

Aquesta setmana ha passat una d'aquestes coses meravelloses a les xarxes socials. Passin i vegin una interessant història que compta amb un final amb un gir inesperat i esperpèntic, que han generat les rialles de molts catalans, inclòs Alejandro Fernández, president del PP català.

Els darrers dies s'ha intensificat a Catalunya el debat sobre el turisme i, de passada, també al voltant del canvi climàtic. Tot plegat, fruit de l'acte que la Fórmula 1 va celebrar al centre de Barcelona, concretament al passeig de Gràcia.

Tot i que l'acte va comptar amb la presència de gairebé 40.000 persones, també va haver-hi qui va protestar per l'esdeveniment. Concretament, unes 200 entitats que van convocar una manifestació a la qual van assistir... unes 300 persones.

Un cotxe de Fórmula 1 en una exhibició als carrers de Barcelona, amb una multitud d?espectadors i edificis històrics de fons.

Que hi hagi gairebé més entitats organitzadores -moltes d'elles subvencionades- que assistents també és típic de Catalunya. I, parlant de coses típiques que passen aquí, també va passar una cosa habitual en aquests casos: que els mitjans públics o subvencionats sobrerepresentessin aquests col·lectius que van de representants de la ciutadania encara que després assisteixin quatre gats als seus actes.

Un d'aquests col·lectius sobrerepresentats als mitjans és Eixample Respira, una entitat afí a Ada Colau a qui televisions com Betevé o TV3 no dubten a recórrer tot i ser residuals. Jordi Elgstrom va actuar com a portaveu d'Eixample Respira a les dues TV públiques més importants de Catalunya. El seu discurs va girar al voltant del turisme, criticant aquest tipus d'actes que, segons diu, estan més pensats per al turista que per als barcelonins. Òbviament, no va faltar la dosi dels perills del canvi climàtic i tots aquests mantres recorrents de l'esquerra.

El més meravellós de la situació va ser que un usuari d'X es va passejar per l'Instagram del nostre protagonista antiturisme. I, sorpresa, en els darrers anys el portaveu d'Eixample Respira ha visitat països com Grècia, Itàlia, Nicaragua, Albània, Egipte o Kosovo. Però atenció al següent: també va visitar els Països Baixos, concretament el Circuit d'Assen, que no acull la Fórmula 1, però sí el campionat de motociclisme.

Alejandro Fernández no va dubtar a comentar la situació amb la ironia que el caracteritza. "Això és el millor que he llegit en molt de temps. El turista enemic del turisme: ell pot viatjar pel món, però es nega que els altres puguin fer el mateix", explicava. I rematava la seva publicació amb una de les seves frases estrella: "Perroflautisme contemplatiu en vena".

Cal recordar que l'anomenat "perroflautisme contemplatiu" és un concepte que el líder del PP català va desenvolupar en un dels millors discursos que es recorden al Parlament de Catalunya i que es va fer viral al seu dia. Alejandro Fernández mostrava com l'esquerra ha abraçat la cultura del 'no a tot' a costa de paralitzar, en aquest cas, Catalunya. Aquest és el discurs sobre el perroflautisme contemplatiu d'Alejandro Fernández:

➡️ Política

Més notícies: