Captures d´un vídeo de TikTok que mostra la visió que tenen els turistes sobre la criminalitat a Barcelona
POLÍTICA

La imatge internacional que dona Catalunya: els trucs dels turistes per no ser robats

Els turistes tampoc passen per alt la inseguretat a la ciutat i comparteixen advertiments i consells entre ells

Que Barcelona és una capital internacional és innegable. D'un temps ençà, la ciutat s'han convertit en una de les més visitades del món.

A l'estranger, Barcelona ha estat tradicionalment coneguda pel FC Barcelona, l'arquitectura de Gaudí, el bon temps i el dinar. Ara, però, té alguna cosa més pel que és coneguda: la inseguretat.

I és que aquesta xacra social no només pesa els residents, sinó també els turistes i especialment els turistes. Els visitants solen ser objectius vulnerables per als lladres de poca muntanya, que es refugien al buit legal que hi ha al voltant del delicte de furt. Són habituals les imatges de turistes assaltats per robar-los el rellotge.

Per això, els visitants prenen tota una sèrie de precaucions que fins i tot comparteixen amb els seus compatriotes.

En aquest sentit, s'ha fet viral el vídeo d'una turista que comparteix els trucs per evitar ser robada. Al vídeo, recomana coses com lligar-se la bossa a les cames o portar fins i tot una petita navalla amagada en una clau:

I fan bé

Encara que algunes puguin ser una mica exagerades, els turistes fan bé de prendre aquesta classe de precaucions.

Segons dades oficials, Catalunya va tancar el 2023 amb un augment general de la criminalitat del 5,6%. A la capital, el principal problema és la multireincidència, que permet que els furts i els petits robatoris estiguin a l'ordre del dia. Només cal fer una volta per les xarxes socials per trobar nous episodis de criminalitat.

En qualsevol cas, és segur que la proliferació d'aquestes imatges són en detriment de la imatge de Catalunya i de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: