Fins i tot les feministes diuen prou davant del que s'ha vist entre Yolanda Díaz i Marc Giró
Critiquen en xarxes socials la “feminitat pàmfila” de la vicepresidenta Yolanda Díaz i la seva actitud bonista
Ahir, la vicepresidenta Yolanda Díaz va fer una visita al programa de Marc Giró. I com és comú avui dia, això ha provocat la polèmica en xarxes. Ara a les crítiques se sumen algunes feministes que no poden amb l'actitud de la vicepresidenta
Amor i petons
Ahir, 22 de gener, la vicepresidenta Díaz va visitar el programa 'Late Xou'. El seu presentador és el mediàtic Marc Giró, un habitual a la televisió catalana. Al programa, de to humorístic i desenfadat, no hi van faltar les bromes i els comentaris més o menys polítics.
Un dels moments més virals va ser el de la promoció del programa. Era un vídeo de Yolanda Díaz compartint ascensor amb Marc Giró i, després, ballant. “A quina planta va?, li pregunten. I ella respon ironitzant sobre el seu to habitual al Congreso: “li donaré una dada: a la dos”, diu en referència al canal de televisió.
Com s'esperava, el programa s'ha viralitzat i els uns i els altres l'han defensat o criticat. Alguns deien que no tenia més importància i altres que el programa semblava el Nodo. Molts critiquen l'actitud “bonista” de la vicepresidenta, que sempre reivindica l'amor i els petons:
“Performance”
Ara, se li sumen a les crítiques algunes feministes. Un usuari que respon al nom de “M” parla de “performance de feminitat pàmfila”. Es refereix a aquesta actitud embafadora de Yolanda Díaz, coneguda per besar amb gran facilitat:
“I no sé si m'ofèn més com a feminista o com a aficionada al teatre”, diu. Perquè, per més d'un, aquesta actitud de Yolanda Díaz no és res més que una màscara. Serà molt amorosa i contrària a l'odi, però no li ha faltat mà dura per trair Pablo Iglesias.
En general, el feminisme clàssic no combrega amb el feminisme queer de Podem i ara de Sumar. Els critiquen que la seva actitud postmoderna i idealista treu el focus dels problemes reals de les dones i dels treballadors. Com la nova llei trans catalana, que pren el llegat d'Irene Montero i va més enllà. Les xarxes, en fi, no descansen.
Més notícies: