Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Creix la preocupació per la crisi entre Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona

La Sindicatura de Barcelona emet un comunicat per demanar la fi de la crisi de confiança entre les forces policials

Ahir coneixíem per una informació de La Vanguardia que hi havia fortes tensions entre Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona. La sindicatura de Barcelona ha expressat ara la preocupació per aquesta crisi institucional. Avisen que “trencar” el model de cooperació seria “perjudicial” per a la seguretat ciutadana.

El conseller Elena va parlar de “deslleialtat”

Ho explicàvem ahir fent-nos ressò d'una informació de La Vanguardia: hi ha problemes entre les policies. Segons sembla, al Departament d'Interior ja no li sembla bé la cooperació entre les forces policials. Així, Interior ha precipitat una crisi institucional en ple debat sobre la inseguretat a Catalunya i a Barcelona.

Segons la informació publicada, les forces policials havien començat a cooperar en temes de recerca pel que fa al tràfic de drogues. Els resultats eren bons i van portar a un major control dels narcopisos. Però sembla que la cooperació ha començat a fer aigües: Interior diu que ja no necessita la Guàrdia Urbana.

En una reunió de treball conjunt, el conseller Elena va acusar de “deslleialtat” la policia municipal de Barcelona. Cosa que va produir la indignació dels seus comandaments. El seu responsable, Albert Battle, va intentar rebaixar la tensió dient que hi poden haver “desajustaments” operatius puntuals.

"Perjudicial per a la ciutadania”

La tensió no és menor. De fet, és suficient perquè la Sindicatura de Barcelona hagi mostrat la seva preocupació. Mitjançant un comunicat a la seva pàgina web parlen de “crisi institucional” i de la necessitat de recuperar la cooperació.

Assenyalen l'èxit fins al moment de la cooperació, que aconseguia tancar un narcopis a la setmana. Així mateix, veuen amb bons ulls que la Guàrdia Urbana s'hagi format per col·laborar en matèries que fins fa poc no li eren pròpies.

Per això, adverteixen que aquesta crisi de confiança “és perjudicial per a la ciutadania”. I ressalten que la fi de la cooperació implicaria “una pèrdua d'efectius policials dedicats a la investigació de delictes”. En definitiva, més inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: