Dona amb ulleres i jaqueta verda parlant davant d'un micròfon amb el logo i text "Feministes de Catalunya" al fons.
POLÍTICA

Feministes de Catalunya enfonsa Tània Verge després de l'assassinat de dues dones

El col·lectiu feminista recorda a Igualtat que Núria López, la cuinera assassinada a Mas d'Enric, també compta

Ahir la jornada va ser d'infart. La selecció espanyola va guanyar l'Eurocopa i l'expresident Trump va patir un intent d'assassinat. Com és natural, aquestes dues informacions copen les xarxes socials i la premsa.

Totes dues notícies, però, han tapat una informació molt important i que afecta el nucli de la societat. I és que s'han confirmat dos feminicidis més a Catalunya. Un a Salou i l'altre a Sabadell.

Tots dos assassinats es van produir dissabte a diumenge a la nit. Els dos marits i presumptes criminals van ser detinguts. Una de les víctimes comptava amb 76 anys (Sabadell), l'altra amb 30 (Sabadell) i els dos presumptes assassins són de nacionalitat espanyola.

En el cas de Sabadell, la situació es va complicar. Un grup d'ètnia gitana va anar al domicili d'un dels presumptes assassins i li va calar foc a manera de venjança. Al final, van haver d'intervenir els Agents operatius de l'ARRO i els Bombers de la Generalitat.

I la Núria?

Davant d'aquestes informacions, ahir, el Departament d'Igualtat i Feminismes de la consellera Verge va confirmar que els assassinats eren violència masclista. En un missatge compartit a xarxes socials, el Departament informava que ja són 18 les víctimes per violència masclista el 2024:

Aquest anunci de caràcter institucional ha estat durament criticat pel col·lectiu de Feministes de Catalunya. Es tracta d'un col·lectiu de feministes tradicionals que han protagonitzat diverses topades amb les polítiques 'queer' de la consellera Verge.

Aquesta vegada, han alçat la veu davant el fet que el Departament no hagi comptabilitzat l'assassinat de Núria López, la cuinera assassinada a Mas d'Enric. “No són 18. Són 19”, han denunciat en un altre missatge a xarxes socials:

Publicació de Twitter de Feministes de Catalunya que diu:

Així mateix, han aprofitat per recordar les greus deficiències de seguretat que es van produir al voltant de l'assassinat de Núria i que aquest diari va poder confirmar. “Què feia un puter0 condemnat per feminicidi treballant a un espai amb armes al seu abast?”, es pregunten des de Feministes de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: