Muntatge amb dos plans mitjans de Pedro Sánchez a l'esquerra de la imatge i d'Alberto Núñez Feijóo a la dreta, tots dos alçant un braç, i de fons una imatge del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Feijóo ja prepara el terreny per a una gran coalició

El líder del PP busca poder governar amb el suport del PSOE

Alberto Núñez Feijóo sembla que vol evitar tant sí com no haver de governar amb VOX. Les enquestes diuen clarament que el líder del PP guanyarà les eleccions. Però aquests mateixos sondejos també auguren que només amb Santiago Abascal de soci podrá tenir estabilitat en els propers 4 anys. Tot i així, el gallec ja prepara el terreny per arribar a un acord amb el PSOE a partir del proper 23 de juliol.

El candidat popular porta tota la campanya demanant a Pedro Sánchez que es comprometi a deixar governar la llista més votada. El seu objectiu és evitar un pacte amb VOX, però el líder socialista ha rebutjat aquesta proposta una vegada i una altra. Ara Feijóo ha fet un pas més i ha revelat quina és la seva estratègia en cas d'obtenir un ampli triomf el 23-J. Ni més ni menys que prioritzar un acord amb el PSOE.

“Si treiem un resultat prou clar, trucaré a la porta del PSOE perquè em deixi governar”, ha assegurat Feijóo en una entrevista a TVE. Així, el líder del PP deixa clar que no vol dependre de VOX per arribar a la Moncloa. Però els dubtes sorgeixen a l'hora de determinar a què es refereix amb això d'“un resultat prou clar”.

Alberto Núñez Feijóo en un acte de campanya del PP

Si Feijóo es queda molt poc de la majoria absoluta, pot provar de governar en solitari. Però fins i tot les enquestes que més l'afavoreixen, el deixen a més de 25 escons dels desitjats 176. De fet, la majoria de sondejos indiquen que el PP guanyarà, però que es quedarà relativament lluny de poder arribar a la majoria absoluta.

Per tant, Feijóo haurà de pactar per governar, ja sigui en solitari o en coalició. Amb VOX té l'estabilitat assegurada mentre que en solitari haurà de fer malabars per a cada llei o reforma que vulgui impulsar.

D'aquesta manera, Feijóo s'ha proposat de convèncer el màxim de votants possibles en aquest tram final de campanya. El seu objectiu és acostar-se al màxim possible als 176 diputats per tenir una mica de marge i no dependre exclusivament de VOX. I mentrestant, tendeix la mà als socialistes.

Soraya Sáez de Santamaría aposta per pactes d'estat amb el PSOE

Qui s'ha sumat les últimes hores al pacte d'estat amb el PSOE és Soraya Sáez de Santamaría. La que va ser vicepresidenta del govern de Rajoy creu que els dos grans partits d'Espanya han d'arribar a acords per a temes d'estat. En aquest sentit, posa d'exemple l'aplicació del 155 a Catalunya o la reforma de l'article 135 de la Constitució Espanyola.

D'aquesta manera, sembla que la tàctica de la por de VOX que ha utilitzat l'esquerra i els independentistes comença a calar entre les files populars. Una altra cosa és que els números que es donin el 23 de juliol a la nit permetin prescindir dels d'Abascal sense haver de pagar un preu gaire alt.

➡️ Política

Més notícies: