Dues persones amb ulleres posen davant una figura penjada en un pont.
POLÍTICA

Exdirigents d'ERC assenyalen el 'joc brut' de les joventuts del partit

Almenys des dels anys noranta, la guerra bruta és una pràctica habitual dins d'ERC

En poc temps, ERC ha perdut molt de crèdit social i polític.

Després de patir un seriós daltabaix electoral, el partit va començar una disputa interna que s'ha complicat amb el descobriment de la guerra bruta. A més de mariachis i cartells ofensius contra els seus, ERC també va idear el ninot penjat amb la cara d'Oriol Junqueras.

Aquesta situació anima molts a parlar sobre la seva experiència a ERC. Denuncien que, en efecte, ells també van veure una cara molt fosca del partit. I no es tracta només de persones que estan ara involucrats en la guerra interna, com Tolo Moya.

També hi ha exdirigents que asseguren haver patit aquesta mena de maniobres indignes. Entre aquests, alguns històrics com Àngel Colom o també la molt mediàtica Pilar Rahola.

Cartell amb el text

La guerra bruta ve de lluny

Pilar Rahola i Àngel Colom comparteixen un episodi biogràfic i polític. Tots dos van formar part d'ERC, van estar al capdavant del partit i, al final, van abandonar-lo per una guerra interna una mica tèrbola.

Corrien els anys noranta i Rahola i Colom dirigien el partit amb resultats força notables. Van doblar els resultats al Parlament, van aconseguir el vot jove i van obtenir el seu primer escó a Madrid des del 1982, que va ser per a Pilar Rahola.

El 1996 el partit va viure una crisi interna comparable a l'actual i tant Rahola com Colom el van abandonar per fundar un altre partit que va tenir una vida molt curta, Partit per la Independència.

Aquesta experiència compartida ha portat ara Rahola i Colom a explicar que la guerra bruta per part de les joventuts no és cap novetat a ERC.

En resposta al missatge d'un antic militant que recordava aquell episodi de l'any 96, Colom ha confirmat que la guerra bruta sempre ha existit i que “em duu mals records... deixem-ho aquí”:

Tot seguit, Pilar Rahola - que des de llavors va fer un trànsit cap a postures més properes a Convergència - ha confirmat el que va dir Colom: “L'Àngel i jo coneixem de primera mà el joc brut que pot arribar a fer ERC, en la lluita pel poder”:

Tornant al present, el cas és que els propers mesos seran essencials per a ERC.

Segons les decisions que prenguin a nivell intern i extern, podríem assistir a un canvi històric al partit o fins i tot a la seva desaparició. De moment, han d'afrontar un acord de Govern i una reorganització interna.

➡️ Política

Més notícies: