Muntatge de Pilar Rahola i Antonio Baños
POLÍTICA

Antonio Baños celebra l'atac a Pilar Rahola i se'n riu d'ella

L'exdiputat aplaudeix l'acció violenta de les joventuts de la CUP

La periodista, escriptora i tertuliana Pilar Rahola ha estat objecte aquest dimarts d‟un atac per part d‟una organització juvenil propera a la CUP. Els activistes d'extrema esquerra li han llançat pintura vermella per simbolitzar que “les mans estan tacades de sang”. El motiu, la seva complicitat amb el genocidi a Palestina i la seva defensa de l'estat sionista d'Israel.

L'escriptora participava a una conferència a La Garriga, província de Barcelona. Tot i que l'objectiu era boicotejar la conferència, l'agredida s'ha canviat de roba i ha acabat la intervenció per demostrar als agressors que “no callaran”.

Una persona amb roba tacada de pintura vermella està dreta darrere d'un podi amb micròfons i cables.

Després de l'incident s'han multiplicat les mostres de suport a les xarxes socials. Tant de personalitats conegudes (Pilar Eyre, Alfonso Rojo, Jordi Puigneró, Santiago Espot i Meritxell Budó), com de ciutadans corrents. Entre els missatges de solidaritat hi ha persones a les antípodes de Rahola, com Toni Soler, que defensen la llibertat d'expressió i condemnen la violència exercida pels extremistes.

Antonio Baños es mofa de Pilar Rahola

D'altres, però, han aplaudit l'acció de l'Organització Juvenil Socialista i han defensat l'acció contra l'estat d'Israel i en solidaritat amb Palestina. El més significatiu, Antonio Baños, que no només ha celebrat l'agressió a Rahola sinó que se n'ha rigut. Primer compartint la notícia amb la paraula “correcte”, i després dient que “és pintura, no li ha explotat el busca”.

Per si hi havia cap dubte, Baños ha retuitejat un missatge que justifica l'acció violenta contra Pilar Rahola: “Denunciar les matances i el genocidi que s'està cometent a Palestina també implica assenyalar el sionisme nostrat. Que els quedi clar a aquestes rates que tenen les mans tacades de sang”.

Carreguen durament contra ell

Els polèmics missatges d'Antonio Baños han causat una onada d'indignació, amb comentaris com "el vostre és atacar dones soles, veus Palestina si tant t'agrada". L'acusen d'"atacar i llançar pintura a algú perquè diu una cosa que no t'agrada, sens dubte molt democràtica". També afirmen que l'esquerra, com el mateix Baños, "fa dies que ha perdut el nord".

Primer pla d'Antonio Baños amb ulleres de pasta mirant a l'horitzó i de fons unes escales

"Quina mala llet i quina poca gràcia", comenta una altra persona indignada amb la justificació de l'acció. "Fa massa temps que riem les gràcies a l'extrema esquerra", diu Marc, "ja toca posar noms i cognoms a tots". Una altra diu que arran del que ha passat deixa de seguir Antonio Baños, perquè "ha arribat massa baix en la defensa del pensament únic feixista de l'extrema esquerra".

Baños-Rahola, una enemistat que ve de lluny

El conflicte a l'Orient Mitjà ha portat al límit l'enfrontament històric entre l'esquerra independentista i el nacionalisme conservador. Això ha portat a una guerra personal entre Antonio Baños i Pilar Rahola, que fa mesos que se les tenen a les xarxes socials.

Fa uns mesos Antonio Baños va anomenar “rata fastigosa, inhumana lamebotes i cabrona” Pilar Rahola. Aquesta va contraatacar definint els cupaires com a “dictadors de la paraula que imposen el pensament únic”. Una baralla que va continuar amb missatges creuats i que ara torna a ressorgir amb la mofa de Baños cap a Pilar Rahola després de l'atac patit per uns activistes propalestins.

➡️ Política

Més notícies: