Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons
POLÍTICA

Eufòria independentista després de l'anunci de Sílvia Orriols de presentar-se al Parlament

La líder d'Aliança Catalana ha rebut molts suports a les xarxes socials

El 'fenomen Sílvia Orriols' sembla que ha arribat per quedar-se. Fins fa unes quantes setmanes, la líder d' Aliança Catalana era una simple política d'un partit minoritari d'un poble català de 10.000 habitants. En qüestió de dies ha passat a ser la candidata més votada de Ripoll, la nova alcaldessa d'aquest municipi i, per a molts, la nova esperança de l'independentisme. I això que la resta de forces polítiques de la capital de Ripoll -així com els principals mitjans de comunicació- li van aplicar un cordó sanitari en els darrers 4 anys.

Ara, la figura de Sílvia Orriols cotitza a l'alça dins del món indepe i alguns ja hi han dipositat les seves il·lusions. Amb un discurs independentista i desacomplexadament antiimmigració, la líder d'Aliança Catalana ha esdevingut una alenada d'aire fresc dins de l'independentisme. I és que dins aquest espai polític, cada cop hi ha més desafecció cap a ERC, Junts i CUP. Molts volen nous líders i Orriols ho està aprofitant.

Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori

L'alcaldessa de Ripoll sap del suport que rep a les xarxes socials. I això l'ha empès a anunciar que Aliança Catalana es presentarà a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Orriols sap que el context juga a favor seu i no vol desaprofitar-ho.

L'anunci de voler fer el salt al Parlament va ser rebut amb molta alegria per part d'un destacat sector de l'independentisme. “Tens el meu vot”, “Endavant Sílvia”, “Gran notícia” o “Segueix així”, van ser alguns dels centenars de missatges que va rebre Orriols. Ara com ara no es coneix exactament l'abast que pot arribar a tenir la seva candidatura, més que res perquè el CEO li aplica un cordó sanitari. Però és clar que la notícia sobre l'arribada d'Aliança Catalana a la política del Parlament ha estat ben rebuda per una part destacada de l'independentisme.

Muntatges amb diverses piulades celebrant que Aliança Catalana es presentarà a les eleccions al Parlament

Esquerra, Junts i CUP s'han entestat a assenyalar Sílvia Orriols, i també ho fan els seus mitjans de comunicació afins. El que no contemplaven era que la figura de la líder d'Aliança Catalana es fes tan gran en tan poc temps. Si no hi ha avançament electoral, les pròximes eleccions al Parlament seran el 2025. Però Orriols i el seu equip ja preparen el salt que pot fer trontollar més d'un partit processista.

➡️ Política

Més notícies: