Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Dani Cornellà, el candidat de la CUP el 12-M que expulsaria milers de catalans

El número u per la demarcació de Girona va protagonitzar un polèmic tuit contra Vox i Aliança Catalana

La CUP ha presentat aquesta setmana la llista de candidats per a les eleccions del proper 12 de maig. Laia Estrada encapçalarà amb Laure Vega les llistes de Barcelona, mentre que Bernat Lavaquiol i Sergi Saladié seran els candidats de Lleida i Tarragona. L'únic que repeteix de número u és el candidat de la CUP per Girona, Dani Conrellà, que ha estat diputat a la darrera legislatura.

Va ser precisament Dani Cornellà qui va protagonitzar unes polèmiques declaracions durant una baralla a Twitter. El diputat cupaire va ser molt criticat per la vestimenta durant una sessió parlamentària, ja que molts el van acusar de ser irrespectuós amb la institució del Parlament. "El respecte a la institució seria expulsar els feixistes de Vox i d'Aliança Catalana", va contestar ell.

Captura de pantalla de Twitter

Vox va treure a les últimes eleccions catalanes 218.121 vots, 28.197 més que la candidatura de Dani Cornellà. Aliança Catalana va arrasar a les últimes eleccions municipals a Ripoll, amb 1.401 sufragis i més del 30% dels vots. El candidat de la CUP per Girona, que ara repeteix com a número, va menysprear més de 200.000 catalans als que va dir feixistes i que segons ell expulsaria del país.

L'alcalde que anava en xandall als plens i desafiava la legalitat espanyola

Dani Cornellà va ser alcalde de Cerà, poble gironí de 5.500 habitants, on va governar amb majoria absoluta des del 2011 fins al 2021. Tot i representar la màxima institució de l'ajuntament, solia acudir als plens en xandall o amb la samarreta del Barça. Durant la seva etapa com a diputat tampoc va cuidar la seva forma de vestir, la qual cosa li va valer moltes crítiques a les quals ell va respondre dient que “si us pica, us rasqueu”.

Durant la seva etapa com a alcalde, l'ajuntament de Celrà va ser investigat per l'Audiència Nacional per haver aprovat el 2014 una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya. Anys després, Cornellà va treure pit i va assegurar en una entrevista que “la legislació espanyola m'importa bastant poc”. El 2019 va ser detingut per la policia nacional per la seva possible participació als talls de la línia de l'AVE a Girona.

 

➡️ Política

Més notícies: