Primer pla d'Oriol Junqueras en un míting amb cara d'enuig
POLÍTICA

Esquerra arranca la seva campanya amb la por a VOX

Els republicans basen el discurs a ser l'antídot a la formació d'Abascal

Esquerra ja treballa per a les eleccions generals del 23 de juliol. Falta poc més d'un mes per als comicis i el partit ja ha engegat la maquinària per demanar el vot de cara al 23-J. Oriol Junqueras i Gabriel Rufián han començat la ronda de visites als mitjans de comunicació. I la resta de quadres destacats del partit utilitzen les xarxes per expandir el discurs del seu partit, que de moment s'està basant en la por.

I és que, fins ara, la campanya d'ERC pivota al voltant del temor a VOX i a un possible govern “d'extrema dreta” amb el Partit Popular. Dies després de les municipals, era Pere Aragonès que sortia a advertir del perill que el partit d'Abascal formés part del proper Gobierno. De fet, el president de la Generalitat donava per fet el futur acord entre VOX i Alberto Núñez Feijóo.

La campanya per la por iniciada per Esquerra seguia a les entrevistes de Junqueras dimarts a TV3 i Gabriel Rufián dilluns a Televisió Espanyola. “Catalunya o VOX”, comentava el diputat republicà al Congrés en una entrevista amb Gemma Nierga. Però altres càrrecs del partit també han traslladat aquest discurs a les xarxes socials.

És el cas de Raquel Sans. La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya compartia al seu compte de Twitter la notícia que el PP cedia la presidència del Parlament balear a VOX. I afegia, transmetent certa desesperació, que “pel que més vulgueu, el 23 de juliol tothom a votar”.

És evident que Esquerra ha de posar tota la carn a la graella aquest 23-J. Sobretot, després de perdre més de 300.000 vots a les passades eleccions municipals. De moment, el partit d'Oriol Junqueras ha optat per onejar la bandera de la por. Sembla que és la millor tàctica que han trobat per frenar el previsible descens de suports que tornaran a patir a les generals.

I és que, de moment, les enquestes no són gens esperançadores per als republicans. A més, la campanya activa per l'abstenció que s'està promovent des de diversos sectors de l'independentisme complica, encara més, les coses als d'Oriol Junqueras.

➡️ Política

Més notícies: