Montatge amb fotos de mig cos de Mireia Vehí de la CUP, Oriol Junqueras d'ERC i Carles Puigdemont de Junts
POLÍTICA

Els votants es rebel·len contra el processisme: #23JAbtencióMassiva

Ni les crides a votar aconsegueixen frenar la campanya per l'abstenció per al pròxim 23-J

Sembla que les passades eleccions municipals van ser només l'avantsala. I és que, de cara a les generals del 23 de juliol, la campanya contra l'abstenció entre els votants independentistes es va fent cada vegada més gran. L'objectiu és clar. Castigar els partits processistes que concorren als comicis del Congrés dels Diputats: Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP.

ERC, Junts i la CUP ja van ser durament castigats el 28 de maig passat, especialment els republicans, que van perdre més de 300.000 vots a tota Catalunya. Però davant de la falta d'autocrítica, els votants independentistes volen repetir la jugada el 23-J. A les xarxes, cada vegada és més notòria la campanya a favor de l'abstenció a les properes eleccions. De fet, l'etiqueta #23JAbstencióMasiva se situa cada dia entre les més actives a Twitter.

Els pactes amb el PSC a municipis i diputacions després d'eleccions del 28-M ha estat un factor que ha enfurismat una part important del votant indepe. I basar la campanya per al 23-J amb pràcticament l'únic argument d'“hem de frenar VOX” tampoc ha ajudat. Molts independentistes estan cansats dels partits processistes i així ho estan expressant a les xarxes socials.

"Heu vist com l'espanyolisme sap posar-se d'acord quan ho necessita? L'independentisme també ho ha de fer per carregar-se el processisme. Treballem junts des de l'abstenció per esborrar-los”, comenta un usuari. “Se'ls ha acabat el crèdit a tots”, n'exposa un altre.

Un altre usuari comparteix una notícia de Mireia Vehí de la CUP de l'any 2021. La diputada anticapitalista diu que “en dos anys hi haurà referèndum a Catalunya. Legal o il·legal, però referèndum”, i afegeix que “processisme és això: prometre coses que saps que no faràs mentre vius del 'mòmio'”. N'hi ha un altre que creu que “un mínim d'abstenció del 50% i canviaran les coses”.

La campanya per l'abstenció està sent tan sonora que fins i tot diverses personalitats com Lluís Llach o representants polítics com Gabriel Rufián s'hi han referit en públic. A més, les enquestes deixen clar que aquesta abstenció podria fer molt de mal als partits processistes. I és que, en alguns sondejos, pronostiquen una caiguda de més del 50% d'escons i, fins i tot quedar-se fora, en el cas de la CUP.

➡️ Política

Més notícies: