Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

L'esgarrifós relat d'un veí sobre l'auge de la delinqüència a Catalunya

La gent gran no surt al carrer per por i els comerciants tanquen abans

Tarragona ha estat aquest estiu un dels epicentres de la violència desencadenada a Catalunya. Diversos successos van cridar l'atenció, com el cas d'un multireincident implicat en diverses agressions amb arma blanca . Els veïns d'aquesta capital de província asseguren estar vivint un autèntic infern, amb baralles, robatoris i agressions cada dia i una sensació d'inseguretat que altera la normalitat de la convivència.

No és un cas aïllat. Segons la darrera enquesta de seguretat pública de la Generalitat, la majoria dels catalans, especialment dones, han modificat les rutines per por de ser víctimes d'un atracament o un succés violent.

Això confronta dues posicions enfrontades, la d'aquells que denuncien la inseguretat creixent i la visió oficial que nega la inseguretat i ho atribueix a fake news, casos aïllats i invencions de l'extrema dreta. L'anterior Departament d'Interior, en mans de Joan Ignasi Elena (ERC), va ser precursor d'aquest discurs que nega la realitat. Només cal parlar amb els veïns per conèixer el que es viu a Catalunya.

El relat d'un veí de Tarragona, estremidor

El Diari de Tarragona recull el testimoni d´un veí del Barri del Port de Tarragona, anomenat Josep. Parla de “baralles i robatoris diaris” que han convertit la vida dels veïns en un infern, i assegura que ja no en poden més. "La gent gran no surt al carrer per por i els comerciants tanquen abans de l´hora per evitar problemes", relata.

Segons els veïns, el focus dels problemes és un local de lleure on es reuneix gent conflictiva i, en acabar la jornada, s'embranquen en baralles. A partir de les set del vespre l'afluència de gent baixa molt perquè tenen por de sortir al carrer. Locals de restauració que abans obrien a la nit, ara tanquen abans per evitar problemes.

Els veïns i els comerciants coincideixen a assenyalar que el problema és que la llei protegeix els delinqüents: quan la policia els deté tornen a sortir al carrer al cap d'unes hores per continuar delinquint.

L'ajuntament i la policia han treballat conjuntament en un pla de xoc per reduir la inseguretat en aquesta zona de Tarragona. Els veïns asseguren que hi ha més presència policial, però que els robatoris i baralles segueixen a l'ordre del dia. Les autoritats locals defensen que s'està fent una bona feina de prevenció però que cal continuar treballant sense abaixar la guàrdia.

➡️ Política

Més notícies: