Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

El pres que va agredir tres funcionaris és el magribí multireincident de Tarragona

Va ingressar al centre penitenciari de Mas Enric aquest dimarts a causa de la pressió social

Respon a les inicials d'O.M., té vint-i-cinc anys, és d'origen magribí, i la setmana passada va sembrar el caos a Tarragona amb múltiples agressions.

La primera dilluns, quan va colpejar diverses persones amb un bat de beisbol i es va enfrontar a la policia. La segona dissabte, quan va tallar la cara a un home i amb el mateix ganivet va assaltar una noia menor per robar-li el mòbil i el moneder.

Entre un altercat i l'altre hi ha cinc dies i una detenció, encara que va ser posat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

El cas va ocupar les portades de diversos digitals, entre d'altres E-Notícies, i es va difondre ràpidament com a reflex del problema de la multireincidència a Catalunya. Una onada d'indignació va recórrer les xarxes socials, i la pressió social va aconseguir que el jutge recapacités.

El jutjat d'instrucció número tres de Tarragona va decretar presó provisional i sense fiança per al delinqüent, per un delicte de lesions i un altre de robatori amb violència. El subjecte, que acumula diversos antecedents penals, va ingressar a la presó dimarts a la nit i ahir a la tarda va agredir tres funcionaris.

El cas revela la dura realitat a què s'enfronten diàriament policies i funcionaris de presons a Catalunya, condemnats per un sistema que afavoreix la multireincidència i la inseguretat.

Agressió a la presó de Mas Enric

L'agressió múltiple va tenir lloc ahir a la tarda a la presó de Mas Enric, el mateix centre penitenciari on fa tres mesos va ser assassinada Núria Lopez.

Aquesta vegada, el protagonista de l'agressió ha estat el magribí multireincident que la setmana passada va agredir diverses persones amb un bat de beisbol i un ganivet. Segons revela El Caso , el pres ha sortit al pati, ha arrencat un ferro i ha atacat tres funcionaris. Un d'ells ha rebut un cop al cap, necessitant atenció mèdica, mentre que els altres dos han rebut cops al genoll ia la mà.

Després de l'agressió, s'ha traslladat al mòdul d'aïllament on ha quedat sota supervisió.

Proclames islamistes

A més, durant l'atac el magribí ha proferit proclames islamistes. Les autoritats competents investiguen ara la motivació de l'atac, ja que també s'estudia que el jove pugui patir algun tipus de trastorn psiquiàtric. El cas està a les mans dels Mossos d'Esquadra, que investigaran el perfil del detingut per descartar motivacions de tipus terrorista.

Multireincidència i inseguretat

El mateix cap de setmana passat, Tarragona va ser escenari d'un altre apunyalament protagonitzat també per un magribí. L'home de 35 anys va atacar el responsable d'un badulaque perquè no volia servir begudes alcohòliques. Després de l'apunyalament va ser posat en llibertat en menys de 24 hores, i va tornar a la botiga per amenaçar la víctima.

Casos com aquests demostren la greu situació d'inseguretat que pateix Catalunya, en bona mesura per la multireincidència. El sistema contribueix a crear un clima d'impunitat que anima els delinqüents a actuar perquè saben que no els passarà res. El portaveu sindical de Mossos, Toni Castejón, es va queixar precisament de la indefensió dels agents a l'hora de fer la feina.

ERC ha estat assenyalada com a responsable de la inseguretat, sobretot per la tasca al capdavant del Departament d'Interior. El conseller Joan Ignasi Elena ha negat reiteradament que hi hagi un problema d'inseguretat, i ho atribueix a "percepcions" i falques que alimenta l'extrema dreta.

Recordem que aquest dimecres ERC va votar en contra d'endurir el càstig els multireincidents per considerar-ho una mesura "paternalista i primària".

ERC també està al focus de les crítiques per la introducció del bonisme a les presons, desprotegint els funcionaris de presons. Aquesta nova agressió a treballadors de Mas Enric demostra que la situació és insostenible.

➡️ Successos

Més notícies: