Home de cabell canós i vestit fosc somrient, amb un fons que mostra un tweet desenfocat.
POLÍTICA

Xavier García Albiol llança un avís en coincidir amb diversos immigrants il·legals

Adverteix que acabarem com a França

La crisi migratòria s'agreuja a Espanya. Aquest 2024 ja han entrat més de 31.000 persones de forma irregular, la majoria a través de la ruta canària, i només la primera quinzena d'agost s'han registrat més de dues mil arribades. A les darreres hores han arribat més de 300 immigrants il·legals i una de les rutes d'entrada, a més de la canària i la costa llevantina, són les Balears.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s'ha trobat una desena d'aquests immigrants i ha relatat la seva experiència a X (Twitter).

Albiol explica que era en un ferri de Baleària des d'Eivissa a Barcelona quan va veure que embarcaven deu homes marroquins. Els descriu com a home d'entre 25 i 40 anys, tots amb una bossa d'una entitat social, amb telèfon, ulleres de sol i aspecte saludable. Relata que algun fins i tot lluïa “un cos de gim” i que es feien fotos “amb el signe de la victòria”.

Adverteix que "quan arribin a Barcelona es repartiran per les ciutats de l´entorn, entre elles suposo que Badalona". Assegura a més que “el que passi després, la majoria ja ho sabem”.

Conclou amb un vaticini, i és que “això acabarà com França abans que després”.

Preocupació davant la crisi migratòria

Molts recorden a l'alcalde de Badalona que el seu partit és còmplice del foment de la immigració il·legal. Però també hi ha qui aplaudeix el missatge d'Albiol i la seva reflexió sobre l'emergència migratòria.

Un usuari recorda que la UE va signar un tractat “en què els diferents països integrants es comprometia a acollir als seus països un repartiment”. Es pregunta on és aquest repartiment, i afirma que “Espanya s'ho està menjant soleta”. Avisa que "això acabarà rebent" i que "la UE ens l'ha colat i l'única solució és la devolució en calent".

Diversos migrants són atesos pels serveis d'emergències, al moll de La Restinga, a 9 de novembre de 2023, a El Hierro, Illes Canàries

El periodista Ruben Pulido, expert en immigració, ha respost a Albiol que els immigrants que ha vist “eren algerians”. A més afegeix que "avui estaran a la comissaria dels Mossos declarant ser menors d'edat per entrar al sistema de tutela autonòmic". Però també li pregunta per què els companys del PP no van voler interpel·lar quan va alertar sobre la situació a l'ajuntament de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: