Foto d'un tren de Rodalies de Catalunya circulant
POLÍTICA

L'esgarrifós relat que defineix perfectament l'auge de la inseguretat a Catalunya

Denuncia la por que pateix al transport públic després que un amic seu hagi rebut una pallissa

A poc a poc, el debat de la inseguretat guanya cada cop més protagonisme. Fins al punt que ja és la primera preocupació dels ciutadans de Barcelona, segons l'Ajuntament.

En tot aquest procés de denúncia i visibilització de la inseguretat les xarxes socials hi tenen un paper protagonista. Tothom pot narrar la seva experiència i oferir proves. Aquesta mateixa setmana, per exemple, un usuari de la xarxa social X ha donat visibilitat a un dels casos de robatori més indignants que hem vist durant els darrers mesos.

Un altre dels casos que s'han fet virals aquesta setmana és també un usuari particular, de nom Agustí Mas. Aquest usuari es va fer viral en denunciar la por que sent en agafar el tren, després que a un amic seu li fessin una pallissa. Es pregunta què ha passat a Catalunya perquè la degradació sigui tan evident.

Uniforme d'un agent dels Mossos d'Esquadra amb la paraula

Una degradació evident

“Què ha passat perquè, quan tenia 16 anys, pogués anar sol amb tren de Ripoll a Barcelona sense por i ara, amb prop de 40, hagi de vigilar no quedar-me sol al vagó entre Manlleu i Vic per si em peguen, com acaba de passar a un amic meu?”, es pregunta:

Davant d'aquest missatge, molts usuaris han denunciat que la inseguretat es percep especialment al transport públic. Més encara, que es percep a certes hores i per part d'alguns col·lectius més vulnerables, com ara noies que van soles de nit.

“És curiós com de poc es parla de la seguretat en el transport públic i, en especial, de la percepció que tenen els diferents col·lectius al respecte. Personalment, i veient-ho diàriament, jo no agafaria el tren a certes hores sabent que no hi ha càmeres, ni seguretat, ni interventors”, responia un usuari.

El que és segur és que aquesta legislatura estarà molt marcada pel problema de la inseguretat. Això explica que el PSC s'hagi posat les piles amb aquest assumpte i hagi deixat enrere el “bonisme” que durant anys ha imperat a Catalunya.

De moment, tot són declaracions, però les noves autoritats polítiques de la Generalitat ja han avisat que pretenen posar més policia al carrer, crear una unitat contra la multireincidència i endurir el codi penal.

➡️ Política

Més notícies: