Primer pla d'Edmundo Bal amb cara d'enfadat i fent un gest amb la mà dreta, tocant-se els dits polze i índex, per transmetre contundència
POLÍTICA

Esclata la guerra interna a Ciutadans

Edmundo Bal lidera la creació d'un nou partit de centre

Nou capítol en el procés de descomposició del partit Ciutadans. Diversos dirigents liderats per Edmundo Bal han anunciat la seva intenció de formar un nou partit polític per a les eleccions del 23-J. La decisió respon al seu enfrontament amb la direcció encapçalada per Adrián Vázquez i Patricia Guasp.

El nou partit està impulsat pel diputat al Congrés Edmundo Val i dos referents més de la formació taronja. Es tracta de Francisco Igea, procurador de les Corts de Castella i Lleó, i Santiago Saura, exregidor a l'ajuntament de Madrid.

La caixa i les idees

El nou projecte suma també a Víctor Gómez Frías i Borja Soto, els díscols que juntament amb Edmundo Bal i Francisco Igea han estat expedientats per la direcció. El sector crític acusa els líders actuals d'“assassinar” el partit per “quedar-se amb els seus fons”. Es refereixen als 7 milions d'euros que encara quedarien a la caixa de Ciutadans.

Consideren que el projecte de Ciutadans està mort però que encara hi ha un espai de centre amb recorregut a Espanya. “Ells es queden amb la caixa, nosaltres amb les idees”, ha expressat Bal en al·lusió a Adrián Vázquez i Patricia Guasp. Ara es llancen a la construcció d'un projecte liberal, transparent i reformista que reculli les essències del partit original.

Fugida de candidats

En principi no se'ls unirà Irene Arrimadas, que va anunciar la seva sortida de la política després de la desfeta a les municipals del 28 de maig. Tampoc Begoña Villacís, que ha abandonat la política, ni Nacho Martín Blanco, que se n'ha anat al PP com han fet altres anteriorment.

Inés Arrimadas visiblement enfadada durant una intervenció al Congrés dels Diputats

Pel camí queden altres pesos pesants que ja són història del partit de centre, com el seu fundador Albert Rivera o el seu cervell Fran Hervías. Queda, això sí, un nucli dur a Catalunya liderat per Carlos Carrizosa. El dirigent català ha afirmat recentment que “Ciutadans s'ha de replegar i fer de Catalunya el seu centre de gravetat”.

Fins a 14 excandidats taronges es presenten per altres partits als comicis del 23-J. A més del Partit Popular, passen a engreixar les files de partits regionalistes, de la dreta identitària com Carina Mejías o fins i tot dels socialistes.

➡️ Política

Més notícies: