Primer pla del polític català Miquel Buch
POLÍTICA

La CUP dona l'esquena al 'màrtir' Miquel Buch

L'exconseller d'Interior està sent jutjat per presumpta malversació i prevaricació

L'exconseller d'Interior a Catalunya Miquel Buch està sent jutjat aquests dies pels presumptes delictes de malversació i prevaricació. Està acusat d'haver facilitat protecció amb diners públics a Carles Puigdemont, quan aquest ja havia estat cessat pel 155. Buch ha rebut aquest dimecres el suport del processisme a l'inici del judici.

Com ja ha passat anteriorment amb altres líders del procés, els partits han escenificat la solidaritat amb el processat en arribar al tribunal. Aquesta vegada hi havia dirigents de Junts, ERC i el PDeCAT, però no de la CUP.

Tensa relació entre Buch i la CUP

A ningú no se li escapa la turbulenta relació que van mantenir el llavors conseller d'Interior, Miquel Buch, i la formació anticapitalista. Els cupaires van arribar a demanar la dimissió per les càrregues policials a Girona, el desembre del 2018. També van sol·licitar la compareixença amb Fernando Grande Marlaska per l'actuació policial després de la sentència del judici de l'1 d'octubre.

Muntatge amb un primer pla de Miquel Buch amb el polze a dalt i un cartell de suport a Carles Puigdemont

Ara, la CUP dóna l'esquena a Miquel Buch mentre la resta de formacions sobiranistes el converteixen en un màrtir de la causa . La plana major de Junts, encapçalada per Jordi Turull i Laura Borràs, han acompanyat a l'exconseller. Per part d'ERC també ho han fet l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la candidata al Congrés Teresa Jordà.

El PDeCAT també ha volgut mostrar el seu suport a Buch, i en representació seva hi ha acudit el secretari d'organització Genís Boadella. Tots han coincidit que el judici és una nova persecució a l'independentisme.

Segueix el judici contra l'exconseller

Ningú de la CUP ha anat a recolzar Buch ni hi ha hagut cap expressió d'alè a través de les xarxes socials. Una mostra del rebuig que encara continua generant l'exresponsable d'Interior entre els anticapitalistes.

Mentrestant, segueix al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el judici contra Buch per la protecció de Puigdemont. La cosa no ha començat gens bé per a l'acusat, que ha vist com el mosso encarregat de la investigació testificava en contra.

Toni Rodríguez, de la unitat de Recerca Criminal, ha qüestionat que l'escorta Lluís Escolà complís tasques d'assessoria i fins i tot ha denunciat pressions polítiques .

➡️ Política

Més notícies: