Primer pla de Roger Montañola
POLÍTICA

'No fa gaire la sensació que Catalunya serà independent'

Roger Montañola, candidat del PDeCAT dona una sonora repassada en directe a Jordi Basté

El PDECat tindrà els drets electorals de l'espai postconvergent de cara a les eleccions del 23 de juliol . Això significa comptar amb més espai públic -carrers i mitjans de comunicació- i assegurar-se la presència en debats. El que és realment important, però, és que algú de Junts va signar el 2019 un paper on acordava que aquests drets passarien al PDECat en cas d'anar separats.

Roger Montañola , candidat del Partit Demòcrata, ha estat aquest matí a El Món a RAC1 de Jordi Basté. Durant més de 20 minuts l'han intentat acorralar pel seu no independentisme, però Montañola ha donat tota una lliçó de coherència. El cap de files ha admès que no creu en la independència de Catalunya, però sí el seu partit. Ara bé, el PDECat sap que la independència és una quimera a curt termini i que toca passar pantalla de l'u d'octubre.

"Catalunya no serà independent. Som el 2023. Qui no ho vegi no sé a quin planeta viu", deixava anar Montañola.

Montañola ha recordat que ja fa 6 anys de l'u d'octubre i que no ha canviat res: "El que no farem és mirar la cartilla de la gent per saber què feia el 2017". Jordi Basté intentava retratar el número u del PDECat, però ha passat tot el contrari. "L'u d'octubre ens van dir que Catalunya seria independent. Tu l'has vist la independència, Jordi?", deia Montañola.

Jordi Basté no ha tingut més remei que donar-li la raó, però ha aprofitat per tornar a fer política: “No conec cap independentista que ho hagi deixat de ser”. Per Basté Catalunya ha canviat molt els darrers anys i ha insinuat que l'espai de CiU ja no té vigència a Catalunya.

Roger Montañola vol parlar amb tots els partits si el PDECat entra al Congrés: "Parlarem amb tots i negociarem amb tots amb els interessos de Catalunya al davant". Com calia esperar, a Montañola se li ha preguntat per Vox i si se sumaran al famós cordó sanitari. El candidat assegura no voler "alimentar els partits que viuen del procés, fent referència als processistes ia Vox".

Vicent Sanchís treu el seu puigdemontisme

Un dels tertulians del programa d'aquest dijous era Vicent Sanchís, periodista –entre totes les cometes que vulguin– de l'entorn de Junts i persona de confiança de Puigdemont. Sanchís ha protagonitzat un dels moments més surrealistes quan ha atacat Roger Montañola per portar el litige amb Junts a la Junta Electoral. Segons l'exdirector de TV3, el PDECat sap que la JEC no és objectiva amb Puigdemont i els ha recriminat no haver arribat a cap acord previ.

Vicent Sanchís, superb com sempre, diu que té "experiència contrastada" per dir que la JEC no és parcial. "Permeteu-me dir-li una cosa, senyor Sanchís. Junts per Catalunya ha de mirar el que signa. I li diré més, des que es va anunciar la meva candidatura, aquesta ha estat silenciada a Catalunya".

➡️ Política

Més notícies: