Primer pla de Santiago Abascal amb cara d'enfadat
POLÍTICA

Abascal: “Als okupes cal treure'ls d'una patada al cul immediatament”

El líder de VOX parla de l'ocupació i dels pactes després de les eleccions municipals

Santiago Abascal ha estat entrevistat aquest dilluns a El Programa de Ana Rosa Quintana. El líder de VOX ha parlat sobre diversos temes, tot i que els casos de les ocupacions han centrat una part important del seu discurs. El candidat a la presidència del Gobierno s'ha mostrat contundent a l'hora d'afirmar que “als okupes cal treure'ls d'una patada al cul immediatament”.

Totes les enquestes pronostiquen que VOX lluitarà amb Sumar per ser la tercera força al Congrés dels Diputats. Això sí, els de Santiago Abascal confien que en aquestes enquestes hi hagi un vot ocult a la seva formació, com ja va passar en anteriors comicis. I així, realment tenir més escons dels 35-45 que li atorguen la majoria dels sondejos. En tot cas, a l'entrevista amb Ana Rosa Quintana ha volgut mostrar contundència en un dels temes estrella del seu programa: l'ocupació.

“Per a nosaltres, defensar la propietat privada és una cosa sagrada, una cosa que venim defensant des de fa molt de temps”, exposava Santiago Abascal al plató. Això sí, ell mateix ha reconegut que des dels governs regionals (com és el cas de la Comunitat Valenciana) només poden pressionar el govern central. Per això demana un suport massiu de cara al 23 de juliol.

Carrega contra el PSC i el PNB

Ana Rosa Quintana també ha preguntat a Santiago Abascal sobre els pactes a Barcelona. La presentadora de Telecinco ha volgut saber per què el seu partit no ha donat suport al PSC per “evitar un alcalde independentista”, com sí que ha fet el PP. El líder de VOX considera que triar entre Junts i socialistes és triar entre “ensurt o mort, i nosaltres triem Espanya”. En aquest sentit, Abascal considera que el PSC també és “culpable del cop separatista” del 2017.

Santiago Abascal tampoc s'ha estalviat crítiques al PNB a l'hora de parlar sobre pactes municipals al País Basc. El candidat de VOX ha afirmat que “nosaltres no participarem en l'elecció d'un mal menor, entre Bildu i el PNB. El Partit Nacionalista Basc ha estat còmplice de Bildu i el terrorisme d'ETA durant 40 anys. El PNB ha fet servir l'existència del terrorisme per pressionar l'estat i obtenir competències”.

Sobre Bildu, directament aposta per “il·legalitzar” el partit independentista basc. Cosa que, ha recordat, “el PP va votar en contra al Congrés dels Diputats” quan UPyD ho va demanar.