Tània Verge, vestida amb una jaqueta verda i una brusa blanca, mirant endavant amb una expressió seriosa.
POLÍTICA

ERC dona suport a un trans acusat d'amenaçar amb cremar una llibreria plena de gent

La CUP també mostra el seu suport a aquest 'activista' que va intentar rebentar la presentació d'un llibre

La notícia es remunta al maig de l'any 2022. Diversos activistes LGTBIQ+ van boicotejar la presentació a Barcelona del llibre Nadie nace en un cuerpo equivocado. Els seus autors són José Errasti, professor titular de psicologia a la Universitat d'Oviedo, i Marino Pérez, catedràtic a la mateixa universitat.

El llibre planteja una crítica profunda als postulats del transgenerisme, cosa que va generar una agra polèmica. Fins al punt que el 2022 aquest grup d'activistes va aconseguir suspendre la presentació. Segons va recollir la premsa, els assistents van assegurar que van ser amenaçats amb que la llibreria (La Casa del Libro) seria cremada.

Entre els assistents hi havia el destacat columnista de La Vanguardia, Josep Martí Blanch. “A Barcelona avui cal escorta policial per anar a la presentació d'un llibre contracorrent. Quina merda de país volen alguns i que a prop estan d'aconseguir-ho, si no ho han fet ja”:

Mostres de suport de l'esquerra 'woke'

Aquest boicot va resultar força violent i un agent de Mossos va ser ferit amb un pal. L'autora de la presumpta agressió va ser l'activista Janet Catalan, el judici del qual es va celebrar ahir. La Fiscalia demana dos anys de presó i una indemnització a l'agent de 1.050 euros. L'activista nega els fets i assegura que “el meu pal estava partit per la meitat”.

Un grup de persones camina per una vorera, una aixeca el puny mentre porta una bossa de roba.

El judici ha ressuscitat la polèmica, que ha adquirit una dimensió política, amb ERC i la CUP mostrant el seu suport a aquesta activista. L'exconsellera Tània Verge ha dit que cal acabar amb la “judialització de la protesta”.

El compte institucional del partit s'ha manifestat en uns termes semblants, parlant de “persecució” al col·lectiu LGBTIQ+. A les imatges de la concentració de suport a l'activista s'aprecia la figura de Raquel Sans:

També s'ha pronunciat la diputada de la CUP, Pilar Castillejo, que la setmana passada també va dir que el pla dels mossos per lluitar contra les armes blanques era “racista”. En aquesta ocasió, Castillejo denuncia que “protestar contra la transfòbia no és cap delicte”:

Reaccions en contra

Aquestes mostres de suport a l'intent de boicotejar un llibre escrit per dos professors han estat molt criticades per alguns usuaris. Entre ells, algunes persones que van anar a la presentació del llibre. La professora de la UAB, Sílvia Carrasco, que ha estat assetjada més d'una vegada per les seves crítiques al transgenerisme, ha remarcat que els van amenaçar de cremar la llibreria.

Altres han compartit imatges que mostren l'instant en què un dels mossos rep el cop del polèmic pal:

Des del col·lectiu de Feministes de Catalunya també responen a ERC. “Esteu donant suport a la convocatòria antidemocràtica d'un grup violent que va amenaçar amb cremar una llibreria plena de gent per evitar la presentació d'un llibre. Us ompliu la boca de llibertat d'expressió quan sou la Santa Inquisició”.

➡️ Política

Més notícies: