La imatge mostra una publicació de Twitter d'Esquerra Republicana amb el text "7 anys del referèndum de l'1 d'octubre Tornarem a emplenar les urnes de coratge i dignitat! #1O" i una imatge d'un grup de persones, algunes amb càmeres , davant una finestra trencada amb la paraula "repressió" en groc.
POLÍTICA

ERC publica un vídeo de l'1-O i acaba censurant respostes davant l'allau de crítiques

Les bases independentistes ni obliden ni perdonen la 'traïció' dels dirigents republicans

Amarga commemoració del referèndum de l'1 d'octubre per part dels partits processistes. Especialment ERC, que és qui està patint més a les seves carns l'imparable procés de degradació i descomposició de l'independentisme. Els republicans han volgut reivindicar la data amb un vídeo a la xarxa social X, però com sol passar últimament s'ha omplert ràpidament de crítiques i retrets.

La imatge mostra dues escenes contrastants: a l'esquerra, un grup de persones portant una urna de votació amb la paraula

Tal ha estat l'allau que uns minuts després d'haver pujat el vídeo, han decidit tancar els comentaris per evitar que la xafogor fos més gran. Inicialment sí que tenia oberts els comentaris, i en pocs minuts ha rebut uns vint missatges que reflecteixen la impopularitat que travessa ara mateix ERC a l'independentisme. L'anècdota mostra la crisi de confiança a què s'enfronta el partit, en ple procés de recomposició.

Un fenomen que no obstant no es limita només a ERC, i afecta altres formacions processistes com Junts. Els líders del partit també han compartit missatges reivindicatius de l'1-O aquests dies, però han rebut com a resposta la indignació de les bases independentistes . Els consideren responsables de la traïció al mandat de l'1-O pels pactes d'ERC i Junts amb el PSOE i el PSC.

Ni oblit ni perdó cap a Esquerra

“Ni oblit ni perdó pels que ens heu traït”, és un dels missatges indignats amb els dirigents republicans. Els dediquen tota mena d'apel·latiu, entre els quals abunden els clàssics traïdors i botiflers. També recorden el recent acord amb el PSC per a la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat.

"Vosaltres heu venut Catalunya pels vostres interessos de partits i personals", deia un altre dels comentaris, abans que tanquessin els missatges. Demanaven als republicans que "deixin d'enganyar la gent". També els acusen d'haver estat al capdavant de "set anys d'enganys i mentides", com a descripció del que ha estat el procés.

Calma tensa a ERC

El setè aniversari de l'1-O ha arribat a la pitjor crisi d'ERC de les darreres dècades. El proper 30 de novembre se celebrarà el congrés nacional que haurà de triar la direcció per als propers anys. El congrés es presenta com una batalla entre Oriol Junqueras i Marta Rovira pel control del partit.

Això ha provocat una guerra sense caserna a la cúpula d'ERC, amb acusacions creuades entre jonqueristes i roviristes. La guerra va pujar de to quan Junqueras va acusar Rovira, fa uns dies, d'haver dirigit l'estructura B amb campanyes brutes cap als mateixos dirigents del partit. Al que Marta Rovira va amenaçar de comptar tota la veritat després del congrés.

Després de la tensió d'aquests darrers dies, ha tornat a ERC una calma tensa en espera de veure com es resol la lluita pel poder. Començarà després un procés de recomposició del partit, la urgència màxima del qual és recuperar la confiança de la militància i els electors. D'acord amb el que s'ha vist avui a les xarxes socials, no ho tindran gens fàcil.

➡️ Política

Més notícies: