Primer pla de Francesc Marc Álvaro amb el president de Catalunya Pere Aragonès
POLÍTICA

ERC passa a l'atac i ja insulta els indepes abstencionistes

Nerviosisme a les files dels republicans davant la por de seguir perdent suports

Esquerra Republicana de Catalunya afronta unes eleccions generals de vital importància per a la seva estratègia política. La cita del pròxim 23 de juliol representa un examen de recuperació després de suspendre clarament a les passades municipals. Les enquestes, però, no conviden gaire a l'optimisme i els nervis ja s'estan apoderant del partit de Pere Aragonès i Oriol Junqueras.

El 28 de maig passat, ERC va patir un dur correctiu: va perdre més de 300.000 vots a tot Catalunya. L'avançament electoral de Pedro Sánchez li va permetre no haver de fer gaire autocrítica. I amb les previsions d'un possible govern de PP i VOX, van veure un bon filó per demanar el vot amb l'argument de “frenar l'extrema dreta”. En aquesta qüestió s'ha basat la seva campanya fins ara, però un factor està amenaçant la seva estratègia: l'abstenció independentista.

Primer pla d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián

L'abstencionisme entre les files independentistes ha anat creixent amb el pas dels dies. I ERC cada vegada veu més difícil convèncer una part de l'electorat que, si bé podrien ser potencials votants republicans, optaran per castigar els partits processistes. Davant aquest escenari, alguns integrants d'Esquerra han decidit passar a l'atac i, directament, insultar aquests indepes abstencionistes.

Ha estat Francesc Marc Álvaro, número 3 d'ERC a la llista per Barcelona al Congrés, qui ha volgut desqualificar els indepes que es quedaran a casa el 23-J. “Són indocumentats, agents del CNI o fanàtics desvagats? No descarti que ho siguin tot alhora. Això del 'ximple útil'”, escrivia al compte de Twitter. D'aquesta manera, el flamant fitxatge d'ERC (que s'havia declarat pròxim a Convegència i a Artur Mas fa uns anys) feia esclatar aquesta part de l'electorat independentista.

“Som els que us traurem la pagueta. El ximple ets tu si penses que aquestes merd** de piulades us ajuden a que la gent no us deixi de votar”, li retreien. “Segueix insultant exvotants o possibles futurs votants, és una idea brillantíssima”, li comentava un altre. “Simplement tenim memòria, s'ha acabat el crèdit”, advertien.

De moment, totes les enquestes pronostiquen un retrocés d'Esquerra a les pròximes eleccions. Actualment té 13 escons i, fins i tot, alguns sondejos li atorguen la caiguda de gairebé la meitat dels suports.

➡️ Política

Més notícies: