Plànol curt de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, al Palau de la Generalitat, 4 de maig de 2023
POLÍTICA

El Govern gasta 1 milió d'euros després del caos de les oposicions

L'executiu assumeix part del procés dels nous exàmens

El Govern de la Generalitat ha hagut de posar més diners per intentar solucionar el caos que es va viure a les oposicions del mes d'abril passat. Fa dos mesos, milers d'opositors es van queixar davant de la situació que van haver de patir. Proves suspeses, problemes per part de l'organització, endarreriments intolerables… El mateix executiu català va qualificar-ho de “molt greu”.

Aquest dissabte (i el proper), se celebren les noves proves i, per això, el Govern destinarà gairebé 1 milió d'euros, que és el que costarà la repetició dels exàmens. Uns 14.000 aspirants intentaran aconseguir alguna de les aproximadament 1.700 places lliures que ofereix l'administració. Tots ells, això sí, seran indemnitzats per la Generalitat amb 90 euros. En total, representarà un total d'1,2 milions d'euros que el govern català haurà de pagar en concepte d'indemnitzacions.

A aquest 1,2 milions d'euros, el Govern li ha d'afegir els 900.000 euros que costarà repetir les oposicions. Això sí, l'executiu reclamarà aquesta xifra a Cegos, l'empresa que va subcontractar per organitzar els exàmens. Alhora, també demanarà una indemnització pel caos viscut a finals d'abril a la primera convocatòria.

Imatge de Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Parlament de Catalunya

I és que, des del començament, el Govern de la Generalitat es va treure la responsabilitat de sobre per la caòtica gestió de les oposicions. Van al·legar que els problemes van ser culpa de l'empresa subcontractada i les responsabilitats polítiques van brillar per la seva absència. Només van destituir Marta Martorell, directora de Funció Pública.

I és que diversos grups de l'oposició van demanar més autocrítica al Govern i també que s'assumissin més responsabilitats en forma de dimissions. Tant Junts per Catalunya com el PSC, la CUP i els Comuns van demanar a Laura Vilagrà (responsable de Presidència, la conselleria que va signar el contracte amb Cegos) que dimitís. "Un govern que no sap gestionar unes oposicions, no té capacitat per governar un país", va afirmar la portaveu dels socialistes, Alicia Romero.

A partir d'aquest dissabte, els opositors tornaran a tenir l'oportunitat d'entrar a treballar per a l'administració. I és que, després del caos viscut fa dos mesos, finalment es repetiran els exàmens que tants maldecaps van generar els estudiants el mes d'abril passat.

➡️ Política

Més notícies: