Muntatge amb un pla mitjà curt d'Oriol Junqueras amb cara de circumstàncies i de foto un collet de Lenin amb el braç cap endavant
POLÍTICA

Les joventuts d'ERC la lien a xarxes en commemorar la mort de Lenin

Celebren la figura del primer líder de l'URSS i els plouen les crítiques d'un costat i l'altre: 'Què esteu organitzant exactament?'


Ahir, es va complir el 100è aniversari de la mort de Vladímir Ilích Uliánov, més conegut com a Lenin. ERC ha opinat sobre això. Més en particular, les seves joventuts, que han citat el fundador de l'URSS: “la revolució no es fa, sinó que s'organitza”.

La figura de Lenin

A Lenin li passa com a totes les grans figures polítiques. No com els polítics, sinó com els polítics que queden per a la història. I és que les figures d'aquesta talla deixen la seva petjada a la memòria, ja sigui per bé o per mal o per haver fet el bé o el mal.

Lenin, en fi, és en aquesta categoria. El revolucionari més important del segle XX, primer dirigent de l'URSS, marxista i arquitecte del terror quan va caldre. Per a uns, l'exemple del pitjor del segle passat i per a uns altres un far de la revolució.

Les joventuts d'ERC són entre aquests darrers. Concretament, una secció del partit que respon al nom de Joventuts d'Esquerra Republicana Internacional:

ERC i la revolució

Si ERC cita Lenin això significa que hi ha polèmica. Cosa que, efectivament, ha passat: les respostes al missatge són moltes i gairebé totes molt crítiques. Més d'un ha recordat a aquestes joventuts internacionals que Lenin va donar un cop d'Estat i després es va convertir en un tirà.

També hi ha hagut espai per a la burla. Alguns usuaris ironitzaven que un partit ben establert com a ERC tingui alguna cosa a veure amb la revolució. “Diuen que la revolució comença amb un mateix, aneu i comenceu per casa vostra”, els comentaven.

Ja fossin liberals abominant de Lenin o comunistes admirant-ho, el que és segur és que ningú ha reivindicat ERC. Tot i que anecdòtiques, aquestes situacions reflecteixen el clima de rebuig que hi ha cap al partit d'Aragonès i Junqueras. Les properes autonòmiques diran si aquest rebuig en xarxes socials es tradueix en alguna cosa més.

➡️ Política

Més notícies: