Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Enrenou pels últims indults del rei del Marroc: 'En dos dies són aquí'

Les xarxes socials esclaten per l'alliberament de gairebé 5.000 productors de cànnabis

Només unes setmanes després d'anunciar l'indult de milers de presos al Marroc , el rei Mohamed VI acaba d'anunciar l'alliberament de més delinqüents. Es tracta de 4.831 cultivadors de cànnabis que portaven pendents d'excarceració des del 2021, quan el regne alauita va legalitzar la producció per a usos industrials i medicinals. La mesura de gràcia ha provocat les alarmes a Espanya i especialment a Catalunya, on el narcotràfic, sobretot de marihuana, està causant estralls.

“Desenes de milers d'indultats en els darrers temps i tots acabaran a Espanya després d'haver llençat el passaport al mar”. És un dels missatges que alerten del que passarà amb aquests delinqüents: “En dos dies són aquí”.

Muntatge amb un primer pla de Mohamed VI i una bandera espanyola de fons

També alerten que “augmentarà el tràfic de drogues a les nostres costes, que compten amb un gran dèficit d'efectius de la Guàrdia Civil per combatre el narco”.

Mesura de pressió a Espanya?

Els indults del rei del Marroc són una tradició que té com a objectiu commemorar l'aniversari de la coronació. Tot i això, s'estén el temor de molts espanyols que els delinqüents que surten al carrer acabin a Espanya. De fet, fins i tot hi ha la sensació que el monarca marroquí utilitza l'alliberament d'aquests presos com a mesura de pressió al Govern de Pedro Sánchez.

Les concessions del Govern espanyol a la monarquia del país veí fan sospitar un intercanvi de favors, però també de suposades pressions del rei del Marroc. Per exemple, amb l'enviament massiu d'immigrants a Espanya per desestabilitzar. Això quadraria amb l'alliberament de presos, en aquest cas cultivadors de cànnabis, que podria acabar a Catalunya complicant encara més el problema de les màfies.

A les xarxes socials abunden els missatges com “vindran tots a Espanya” o “d'aquí unes setmanes són tots aquí a Espanya”. També adverteix que “molt aviat els veurem fent tripijocs als nostres parcs”.

"Mohammad VI concedeix l'indult a 4.831 cultivadors de cànnabis. SaNadó on aniran a seguir amb la seva activitat aquests delinqüents indultats? Efectivament, a Espanya a la calor de les ajudes i subvencions i la impunitat per delinquir dels immigrants".

Missatges com aquest darrer reflecteixen el temor dels espanyols davant de l'última mesura de gràcia del govern marroquí, i la submissió del Govern de Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: