Micròfon vermell amb el logotip de RAC1 en primer pla, amb una escena de policies i cinta de seguretat desenfocada al fons.
POLÍTICA

El gran repàs a Rac1 després d'una tertúlia sobre la inseguretat a Catalunya

Els tertulians van coincidir que no hi ha un auge de la delinqüència sinó simples percepcions

Els mitjans públics i subvencionats a Catalunya han passat d'ignorar el problema de la inseguretat a fer-ho amb un biaix ideològic evident. Reprodueixen bàsicament l'argumentari de l'esquerra, acusant la dreta de fabricar bulls i fer alarmisme amb casos aïllats. En mostra un exemple, el de la tertúlia d'aquest dilluns a Rac1 sobre l'onada d'apunyalaments a Catalunya.

La tertúlia comptava amb la presència de l'activista Julia Ojeda, el periodista Daniel Basteiro, la filòloga Isabel Llauger i l'economista Aleix Ràmia.

Agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana amb una dona detinguda després dels registres efectuats als

Es van escoltar missatges com que la inseguretat no és el problema de fons sinó “l'atur, la desigualtat i la manca d'oportunitats”. Que "Espanya segueix sent un país molt segur" i que "les dades contradiuen la percepció d'inseguretat explotada per discursos intencionats". O també que les dades són estables i la sensació d'inseguretat s'accentua per l'auge de l'extrema dreta que monopolitza el debat”.

Per als tertulians no hi ha un apogeu de la delinqüència sinó percepcions ciutadanes, i això no es resol amb més policia sinó aturant el problema d'arrel. Per descomptat, van demanar no estigmatitzar certs col·lectius, atribuint a l'extrema dreta la vinculació entre l'auge dels delictes i la immigració descontrolada.

Esclaten contra Rac1

Un missatge demolidor a Twitter resumeix el cansament de la ciutadania a Catalunya contra aquests discursos als mitjans públics i subvencionats: “És molt fàcil parlar d'inseguretat ciutadana quan vius a barris segurs i benestars. Porteu a parlar als professionals que cada dia es troben enmig d'aquestes situacions com a policia, seguretat privada i serveis sanitaris. La resta són tertúlies estèrils”.

"Ja estem a la tertúlia de torn traient ferro a la realitat d'inseguretat a la ciutat i justificant la percepció d'inseguretat per les diferències socials", diu un altre comentari, que reflecteix el "fartatge del discurs woke que si et queixes ets d'ultradreta" .

“Miserables hipòcrites, funambulistes de la informació, a veure si us troNadó de cara les percepcions que tant us agrada anomenar i així ho veieu en directe”, critica un altre ciutadà.

Hi ha una clara sensació que els polítics que fan les lleis i els periodistes i els tertulians que les defensen estan molt allunyats de la realitat. Que la majoria viuen en barris segurs on no han de conviure diàriament amb el problema de la delinqüència. Per això titllen els seus discursos com a "missatge de cinisme".

➡️ Política

Més notícies: