Banyistes durant la nova prohibició de fumar, a la platja del Bogatell, a 25 de juliol de 2022, a Barcelona, Catalunya (Espanya)
POLÍTICA

El delirant tuit sobre els robatoris a la platja que porta milers de likes

Els usuaris riuen fins a dir prou de l'última recomanació per evitar els robatoris: 'mai se m'hauria acudit'

El que RTVE ha fet no és precisament periodisme de recerca. Per contra, la radiotelevisió pública s'ha mantingut a la més estricta lògica, de fet, ha estat una ximpleria. Si et roben, evita que et robin, recomana RTVE.

El cas és que l'estiu no és pas l'època més activa per als mitjans de comunicació. A excepció que Puigdemont ens brindi una de les seves bitlles, no sol passar gairebé res. La gent està de vacances, a la platja majoritàriament.

Platja de Calella (Barcelona)

Davant d'això, a RTVE se li ha acudit parlar sobre les platges i la problemàtica que t'hi puguin robar en elles. D'entrada, un tema interessant i fins i tot útil. A més, l'ens públic venia la seva recomanació com el “truc” definitiu.

De quin truc es tracta? Què cal fer per evitar els robatoris a les platges? Una cosa tan senzilla com vigilar les teves coses. “El truc és no treure l'ull de sobre als nostres objectes de valor”, diu RTVE:

El problema, doncs, no sembla residir que creixi la delinqüència, sinó en la poca cura que les víctimes dels robatoris presten a les seves pertinences. Més encara a l'estiu, quan la gent vol gaudir de la tranquil·litat de les vacances.

L'error periodístic és gairebé el menys important si es té en compte que RTVE és un ens públic que, any rere any, és acusat d'afavorir el partit del govern. A més, en moments com aquests, aquesta mena d'informacions poden ser fins i tot insultants per a alguns ciutadans que han patit episodis d'inseguretat.

D'altra banda, tampoc no ha faltat l'humor entre els usuaris. “I per evitar accidents de trànsit el truc està a no treure el cotxe del garatge”, “El truc per no mullar-se sota la pluja és no posar-se sota la pluja”, “No se m'hauria acudit mai pensar que és la solució”.

➡️ Política

Més notícies: