Primer plano de Carles Puigdemont con cara de circunstancias
POLÍTICA

ENQUESTA | Què ha de fer Puigdemont al procés d'investidura?

Els 7 diputats de Junts poden decidir el futur del Congrés dels Diputats

Les eleccions del 23 de juliol passat i el sistema electoral espanyol han deixat un escenari pervers en la política del nostre país. El bloc de dretes, format pel PP, VOX i UPN, no arriba a tenir majoria. Tampoc no la té el bloc de l'esquerra, format per PSOE, Sumar, ERC, Bildu i altres forces nacionalistes. En aquest sentit, els 7 diputats de Junts per Catalunya són clau per saber cap on es decantarà la política espanyola en els propers 4 anys.

I en aquest escenari, no hem d'oblidar la possibilitat d'una repetició electoral, que és més que plausible. Ara mateix, els de Carles Puigdemont tenen més poder del que es podrien haver imaginat fa uns quants mesos. Poden pactar amb el PSOE i permetre a l'esquerra governar quatre anys més. També s'han mostrat oberts a pactar amb el PP, i també es poden abstenir i apropar així la idea que s'hagin de tornar a celebrar eleccions a Espanya.

Per això preguntem als lectors d'E-Notícies què creuen que hauria de fer Carles Puigdemont -i Junts per Catalunya- a l'etapa per a una investidura que s'ha iniciat ara a Espanya. Pots votar a l'enquesta i també deixar la teva opinió als comentaris, situats a la part inferior d'aquesta notícia.