Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Laura Borràs rebenta la unitat independentista

La presidenta de Junts llança un clar missatge a ERC

Laura Borràs ha trencat el silenci sobre la posició de Junts davant la investidura de Pedro Sánchez. La presidenta del partit ha recriminat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la seva crida a la unitat independentista en les negociacions amb el PSOE. "Dels vots de Junts ja en parlarem els de Junts", ha dit.

Laura Borràs dinamita així els ponts que estan intentant reconstruir ERC i Junts. Veus influents estan apel·lant a una estratègia conjunta per negociar amb Madrid. Però els sectors més enrocats dins de Junts segueixen reticents a compartir espai amb els republicans.

Laura Borràs respon a Aragonès

Pere Aragonès apel·la a una entesa entre ERC i Junts per consensuar les exigències al PSOE. La seva proposta continua sent “acabar amb el dèficit fiscal, en infraestructures i en serveis públics”, la fi de la “repressió”, i la taula de diàleg. I demana la unitat dels catorze diputats independentistes per avançar en aquestes demandes.

Laura Borràs ha respost amb un contundent missatge a les seves xarxes socials. "Sortir a parlar de taula de diàleg i acord de claredat avui només demostra el nivell de desconnexió de la realitat de l'independentisme", afirma.

Aragonès reconeix que hi ha hagut contactes entre les dues formacions, encara que en un estadi molt inicial. "El que seria estrany és que el president de la Generalitat i el d'un grup parlamentari no parlessin", ha destacat. Cosa que no agrada gens a la presidenta de Junts.

La trinxera de Junts

A Junts s'ha obert un espai favorable a fer front a les negociacions amb flexibilitat. Intenten convèncer Puigdemont de que estan davant d'una oportunitat històrica per avançar en les demandes de l'independentisme. Tot i que això suposi haver de renunciar a la proposta de màxims, que és el referèndum.

Muntatge d'una imatge de Carles Puigdemont amb el logotip trencat de Junts per Catalunya

Però el sector dur de Junts continua ferm en la seva intenció de mostrar-se intransigents davant del PSOE. Creuen que rebaixar les exigències seria trair les bases i perdre l'ocasió de demostrar que no són iguals que Esquerra. Borràs lidera aquest sector reticent a la unitat estratègica de l'independentisme.

El sector intransigent de Junts veu la unitat estratègica com a supeditació a la línia pragmàtica d'ERC. La seva proposta passa per tensar la corda, fins i tot a risc de portar Espanya al bloqueig polític. Passi el que passi, queda clar que la unitat continua sent una quimera.

➡️ Política

Més notícies: