El candidat del PP a la presidència, Alberto Núñez Feijóo, en arribar al programa 'Cara a Cara. El Debat', a Atresmedia, a 10 de juliol de 2023, a Madrid
POLÍTICA

Junts obre la porta a negociar amb el PP la investidura de Feijóo

Puigdemont no fa distincions

Carles Puigdemont està disposat a negociar amb tothom sense distinció. Segons informa The Objective, un dirigent del PP català va temptejar l'entorn de l'expresident sobre unes eventuals negociacions. La resposta de Waterloo va ser que no tanquen la porta a ningú.

La posició de Puigdemont és molt clara, Junts negociarà amb tothom qui pugui oferir alguna cosa a canvi del seu suport. La trucada es va produir després que el PP s'obrís a negociar amb Junts la investidura de Feijóo. Tots dos espais van deixar oberta aquesta porta.

Montatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo somrient amb la imatge de Carles Puigdemont mirant al terra

El dirigent dels populars catalans hauria traslladat la seva intenció de negociar, sempre dins dels límits de la Constitució. L'entorn de Puigdemont no només va mostrar interès, sinó també certa proximitat. A Junts hi ha sectors més ressentits amb el PSOE que amb el Partit Popular.

Segons el mencionat mitjà, els postconvergents acusen els socialistes d'espionatge i de guerra bruta contra Puigdemont. En canvi, no veuen cap motiu que els allunyi més del PP que dels socialistes. Per això s'obren a negociar la investidura de qualsevol dels dos, sempre sota les condicions.

Les condicions de Puigdemont

Junts posa al mateix nivell el PSOE i el PP, i per tant les exigències són exactament les mateixes. Alberto Núñez Feijóo haurà d'accedir a l'amnistia i al referèndum si vol el suport dels set diputats de Junts.

El flirteig del Partit Popular amb Junts va causar un gran enrenou, especialment entre els seus socis a la dreta. El mateix PP va concloure la polèmica afirmant que el pacte amb Junts “no està ara mateix damunt la taula”. La prioritat continua sent buscar un acord amb el PSOE per forjar una majoria parlamentària.

El PP de Catalunya també ha volgut aclarir qualsevol dubte. Alejandro Fernández, líder dels populars catalans, ha afirmat rotundament que descarten qualsevol negociació amb Carles Puigdemont. L'expresident torna a la casella de sortida, amb el PSOE com a únics socis possibles.

Les opcions de Feijóo

Tancada la porta del PNB i tancada la porta de Junts, al PP ja només li queda la porta del PSOE. Però el mateix Pedro Sánchez es va encarregar també de tancar-la, així que la investidura de Feijóo és ara com ara poc més que una quimera. Les seves úniques esperances passen per una repetició electoral i millorar-ne els resultats.

I aquí és on Junts pot donar un cop de mà al PP. Al partit de Puigdemont estan sorpresos amb la seguretat amb què molts donen per fet el seu suport a Pedro Sánchez. A Waterloo ho tenen clar, els és igual qui governi a Madrid perquè el seu únic interès és Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: