Primer pla d'Oriol Junqueras amb cara inexpressiva
POLÍTICA

ENQUESTA | Ha de dimitir Oriol Junqueras?

Esquerra acumula diversos fracassos electorals

A les eleccions municipals del 28 de maig passat, Esquerra Republicana de Catalunya va perdre 300.000 vots. A les generals del 23 de juliol, la pèrdua de vots respecte al 2019 va arribar fins als 400.000. A més, ERC s'aferra al Govern monocolor tot i comptar amb només 33 dels 135 diputats que hi ha al Parlament català. A més, diverses veus dins del partit ja demanen canvis en la direcció (i fins i tot Òmnium Cultural s'hi ha posicionat).

Davant aquest panorama, hauria de dimitir Oriol Junqueras com a líder d'Esquerra? La seva carrera política està arribant al seu final? En els seus 12 anys com a president d'ERC, Junqueras no ha estat mai qüestionat. El seu pas per presó l'ha convertit en una mena de 'Nelson Mandela del processisme'. Però, després de les darreres patacades electorals (en menys d'un mes de diferència), molts ja no el consideren intocable.

Per aquest motiu, preguntem als lectors d'E-Notícies què creuen que ha de fer l'encara president d'Esquerra. Abandonar el càrrec i deixar pas a altres dirigents del partit? O mantenir-se al seu lloc, sobretot ara que estem en fase de negociació per a una possible investidura de Pedro Sánchez?

Vota i deixa'ns la teva opinió als comentaris!

➡️ Política

Més notícies: