Primer pla de Dolors Montserrat somrient lleugerament, mirant de banda i alçant el seu dit índex
POLÍTICA

El processisme s'acarnissa amb Dolors Montserrat

Pluja d'insults per la missió de la immersió lingüística


Una delegació de dotze eurodiputats ha visitat Catalunya per analitzar el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes. És una iniciativa impulsada per la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que presideix Dolors Montserrat. Això ha provocat les ires del processisme contra l'eurodiputada del PP.

La visita dels eurodiputats, que s'allargarà durant tres dies, ha posat dels nervis partits i premsa processista. Començant per Junts, el partit de Carles Puigdemont, que denuncia “l'ús partidista que Dolors Montserrat fa de la comissió de peticions”. Consideren la missió d'aquesta setmana com “una taca sense precedents al prestigi i la dignitat de les institucions europees”.

Els postconvergents diuen que la comissió que presideix Dolors Montserrat “accepta qualsevol petició que alimenti el relat de la dreta espanyola i serveixi per avivar la catalanofòbia”. I es queixen que “les peticions de ciutadans independentistes o catalanistes són sempre rebutjades”. A més, afirmen que la missió està integrada per eurodiputats “conservadors i d'extrema dreta”.

La premsa processista, en peu de guerra

La premsa subvencionada també ha esclatat contra la missió per revisar la immersió lingüística a Catalunya. Antoni Bassas, al diari Ara pontifica que és “una vergonya” i carrega especialment contra Dolors Montserrat, a qui acusen d'”autoodi contra la seva pròpia llengua”. Conclou que "ha abusat d´aquesta comissió per pintar la immersió com si fos l´apartheid de sudàfrica".

L'exconseller i exdiputat d'ERC Alfred Bosch també ha carregat contra la missió en un article al diari El Món . Ho qualifica com a “una missió afavorida per l'espanyolisme per comprovar l'opressió lingüística dels nostres infants”. Segons Bosch, "els components de l´expedició són ben propers a la dirigent Dolors Montserrat", a qui compara amb Alejandro Lerroux.

A ells s'hi ha afegit, com no podia ser d'una altra manera, PIlar Rahola, des de la seva columna a El Nacional . A la línia de Junts, es pregunta “què fa Dolors Montserrat abusant del seu càrrec a Europa per enviar una delegació d'eurodiputats ultres contra l'escola en català”. L'article es titula, és clar, "Botiflers", i obre la veda per a tot tipus d'insults a Dolors Montserrat a les xarxes socials.

Insults a Dolors Montserrat

“No són catalans, porten una disfressa”, “Dolors Montserrat no dóna per més” o “és una espanyola que li va tocar néixer a Catalunya”. Només són alguns dels comentaris que inunden les xarxes socials contra l'eurodiputada del PP. Es repeteixen sempre els mateixos insults, com “botiflera”, “pocavergonya”, “colona” o “col·laboracionista”.

La realitat és que aquests últims dies Dolors Montserrat està adquirint més protagonisme amb el seu paper al parlament europeu. Primer amb el seu rapinyaire Pedro Sánchez per l'amnistia, i ara amb el lideratge de la missió contra la immersió. Montserrat és a més una persona molt propera a Alberto Núñez Feijóo.

De fet, durant un temps el seu nom va sonar com l'elegida de Feijóo per rellevar Alejandro Fernández al capdavant del PP català. La clau serà la designació del candidat popular a les eleccions europees del 2024. Si Feijóo opta per Montserrat aclarirà el camí per a Alejandro Fernández, però sinó tornarà el rum-rum sobre una possible candidatura de l'eurodiputada a liderar el PP a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: