Oriol Duran en una roda de premsa
POLÍTICA

Un dirigent d'ERC parla de 'lladres pobres' per definir els multireincidents

D'ara endavant, els republicans voldran explotar la idea que Junts s'alinea amb el PP i el Vox

La votació d'ahir al Congrés dels Diputats sobre la multireincidència es pot analitzar en clau catalana.

D'entrada, ha estat Catalunya la que ha pressionat més per enfrontar-se a aquest problema. La raó és tan prosaica com que Catalunya destaca en el problema de la multireincidència. En particular, Barcelona i altres ciutats catalanes, que acumulen episodis inversemblants de criminals multireincidents.

En clau de partits, sembla clar que Junts s'ha posat les piles per competir amb Aliança Catalana. Així ho va assenyalar a la seva intervenció el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián. Però no és menys cert que ERC, a diferència del que va fer al juny, no hi va votar en contra, sinó que es va abstenir.

Home pensatiu assegut en un banc de fusta en un entorn formal.

Segons el diputat Rufián, els republicans són “conscients” del parany de Junts. I va justificar la seva abstenció davant del fet que hi ha un “problema” a Catalunya amb la multireincidència. És a dir, que ERC no es pot permetre insistir en la seva ideologia davant d'aquest clam social.

Pobresa i delinqüència

Pel que fa a la multireincidència, aquesta ideologia no és altra que les ajudes socials i un grau més alt d'assistencialisme públic. És a dir, que si hi ha delinqüents és perquè hi ha pobres. Aquesta és la tesi que van mantenir els republicans i el juny i que encara mantenen.

Entre les figures d'ERC que reivindiquen aquest discurs no hi ha només els diputats al Congrés. Ahir mateix, Oriol Duran, cap de la fracassada campanya d'ERC per al 12M, es va pronunciar en una línia similar. Segons Duran, lluitar contra la multireincidència és lluitar contra els “lladres pobres”:

Així mateix, Duran tampoc no ha perdut l'ocasió per explotar el discurs que, d'ara endavant, tindrà ERC contra Junts. Aquest no és altre que dir que Puigdemont s'ha alineat amb la dreta espanyola. "Sempre amb PP i Vox, casualitat", diu Duran amb sarcasme.

En realitat, que Junts s'enquadri amb el PP i Vox és un miratge, i el motiu també ho van donar els republicans. I és que si Junts endureix el discurs és per competir amb Sílvia Orriols, i no tant per aliar-se amb el PP i amb Vox.

➡️ Política

Més notícies: