Gabriel Rufián, seriós amb els braços oberts, al congrés dels diputats
POLÍTICA

VÍDEO | El ridícul argument de Gabriel Rufián per justificar la immigració il·legal

El líder d'ERC al Congrés ha posat com a exemples Lamine Yamal i Nico Williams

El líder d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, s'ha acostumat a les anàlisis de brotxa grossa que acaben semblant més als exabruptes de cunyats que no pas a reflexions polítiques. El cas és encara més sagnant quan es tracta de problemes seriosos que afecten milions de persones. És el cas de la immigració il·legal, de la qual ERC fa temps que ha pres la bandera tant a Catalunya com al Congrés.

Rufián representa com ningú el sector més esquerrà d'Esquerra, fins al punt que molts diuen que encaixa millor a Podem que als republicans. Sigui com sigui, mai no perd l'ocasió de fer postureig amb les qüestions socials. Com acaba de fer defensant la immigració il·legal amb un argument propi de la barra dun bar.

ERC ha apressat la Mesa del Congrés a accelerar el tràmit per a la regularització de 500.000 immigrants il·legals a Espanya. En analitzar el debat migratori, Gabriel Rufián ha dit que “si s'apliquessin les lleis que vol el PP i Vox, els dos millors jugadors de la selecció espanyola no estarien jugant a la selecció espanyola”.

Es refereix evidentment a Lamine Yamal i Nico Williams. Lamine Yamal és de pare marroquí i mare guineana, tot i que ell va néixer a Esplugues de Llobregat i va créixer en un barri conflictiu Mataró, Rocafonda. Els pares de Nico Williams són ghanesos i van entrar a Espanya de forma il·legal després d'una llarga travessia pel desert del Sàhara i saltant la tanca de Melilla.

Un debat pervertit

Gabriel Rufián no és el primer que utilitza Lamine Yamal i Nico Williams per defensar les bondats de la immigració. Cosa que perverteix el debat de fons, que té a veure amb els reptes i desafiaments que planteja qualsevol onada migratòria sense cap mena de control. En tot cas, Lamine Yamal i Nico Williams representen una part de la immigració, legal o il·legal, que progressa a la societat sobre la base del respecte i es converteixen en exemples d'integració.

Però prendre la part pel tot i amagar una part de la immigració il·legal que causa problemes de seguretat i d'intergració és pervertir un debat que mereix tota la serietat. I això va en contra fins i tot de la immigració que com els Lamal i els Williams sí que compleixen les regles i s'integren.

➡️ Política

Més notícies: