Primer plànol de la directora general de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència
POLÍTICA

La Generalitat disculpa als violadors menors

Demanen la dimissió de la directora general de la DGAIA

Indignació amb les declaracions d'un alt càrrec de la Generalitat de Catalunya sobre els violadors menors d'edat a Badalona. Es tracta d'Ester Cabanes, directora de la Direcció General de l'Adolescència i la Infància (DGAIA), organisme que pertany a la Conselleria de Drets Socials. Per a Cabanes, “no tots els nens agressors de Badalona són conscients del que han fet”.

Així ho ha expressat en una entrevista al Diari Ara que ha generat un gran enrenou a les xarxes socials. Molts demanen la dimissió de la directora de la DGAIA davant del que consideren una exculpació dels violadors menors.

Vista panoràmica del centre comercial Magic a Badalona

“Aquesta senyora és perillosa i no està capacitada per al càrrec”, diu un usuari a Twitter, i un altre es pregunta “com és que aquesta senyora continua sent directora general de la DGAIA”. En demanen la dimissió i fins i tot qüestionen “si aquestes declaracions es poden denunciar”. "Ja n'hi ha prou de bonisme i hipocresia", afegeixen, i acusen a Cabanes de falta d'empatia amb les víctimes.

Les polèmiques declaracions

La directora de la DGAIA s'ha referit en una entrevista al Diari Ara a l'onada d'agressions sexuals comeses per menors a Badalona. Diu literalment: “A vegades passa que hi ha xiquets que s'ajunten amb grups de més adults i volen ser igual que els grans, i quan arriben a fer no saben què han de fer i el que fan no és allò que haurien d'haver fet. No tenen la consciència, només fan que imitar. I segons a qui imitin les conseqüències poden ser unes o altres”.

Ho remata dient que “una de les causes és aquesta invisibilitat”. Les seves declaracions han incendiat les xarxes socials, perquè consideren que exculpa als agressors sense cap mena d'empatia amb les víctimes. També carreguen contra el diari per donar altaveu a aquestes declaracions que "blanquegen la violència sexual".

Cabanes contra Albiol

Cabanes és partidària d'educar aquests violadors, però la realitat és que al no poder ser imputats segueixen al carrer sense cap càstig. En canvi, la directora de la DGAIA ha carregat contra Xavier García Albiol, futur alcalde de Badalona. Aquest va anunciar la intenció d'impulsar una reforma de la Llei del Menor per rebaixar l'edat penal.

➡️ Política

Més notícies: