Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

Aragonès remodela el Govern per intentar arribar al 2025

El president demana “energia renovada” als nous consellers

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha justificat els canvis al govern català per la necessitat d'imprimir una “energia renovada” a l'Executiu. És el seu tercer consell executiu des que va arribar al càrrec el maig del 2021.

El president ha justificat també la remodelació perquè “Catalunya necessita estabilitat” i “un govern que treballi al 100%”. D'altra banda ha insistit que cal “molta més energia” per “fer avançar el país”.

Aragonès va constituir el seu primer govern després de les eleccions del febrer del 2021. L'octubre del 2022 va haver de remodelar-lo per la marxa de Junts. I ara per la marxa a Madrid de Teresa Jordà.

En aquest cas ha aprofitat per fer una remodelació més àmplia amb la caiguda de Juli Fernández, que feia vuit mesos que era a Territori. I Josep González-Cambray, molt criticat per la comunitat educativa.

Imatge de Pere Aragonès durant una compareixença al Palau de la Generalitat

En la compareixença davant la premsa, ha aprofitat per agrair “de tot cor” als consellers cessats la seva tasca. "Només puc tenir paraules d´agraïment", ha afegit.

També ha quedat clar que té intenció d'intentar esgotar la legislatura. Les eleccions al Parlament serien, en aquest cas, el febrer del 2025. Esquerra, com se sap, governa amb 33 diputats de 135.

En aquest cas ha estirat el nucli dur d'Esquerra: Anna Simó ja havia estat consellera de Benestar Social. Mentre que Esther Capella ho va ser de Justícia. David Mascort feia set anys que era de segon d'Agricultura.

Sobre els nous consellers ha afirmat que òbviament “gaudeixen de tota la meva confiança” i que posaran “la màxima il·lusió i tota la decisió”. Els darrers pressupostos els va aprovar amb el PSC. L'acord parlamentari significava la ruptura del bloc independentista.

➡️ Política

Més notícies: