Vista panoràmica del centre comercial Magic a Badalona
POLÍTICA

Els violadors menors de 14 anys queden impunes

Albiol demana rebaixar l'edat penal

El nou alcalde de Badalona per majoria absoluta Xavier García Albiol demanarà al Congrés la reforma de la llei del menor. Vol rebaixar l'edat penal perquè els violadors menors de 14 anys puguin ser processats.

“Un nen de 12 anys que viola no pot estar lliure al carrer”, ha defensat aquest dimarts en una entrevista a El Món a RAC1.

La seva proposta arriba l'endemà de fer-se pública una nova agressió sexual en grup a Badalona. “Ara estem en període electoral, però quan es constitueixin les Corts, seria bo crear una comissió per modificar la llei del menor”, ha assenyalat.

Primer pla de Xavier Albiol saludant a la càmera

El pla d'Albiol

La seva intenció és que aquests menors “tinguin responsabilitat penal davant de fets molt greus”. “La solució no és només castigar penalment als autors”, ha admès, “però entre posar-los a la presó i no tenir responsabilitat de cap tipus, hi ha d'haver un terme mig”. L'alcaldable electe ha defensat que “en alguns casos hem d'anar més enllà”.

A més, ha anunciat que quan prengui possessió com a alcalde actuarà en altres àrees per abordar aquesta problemàtica. D'una banda, l'ajuntament es presentarà com a acusació popular en aquests casos. D'altra banda, “a partir de setembre, treballarem en una campanya de sensibilització i formació en escoles, instituts i zones d'oci”.

Albiol ha parlat d'“intentar fer recapacitar als joves sobre l'autèntica barbàrie que suposen les dinàmiques que s'estan prenent”. I també ha incidit en l'àmbit social, “perquè en alguns casos estem parlant de nens de famílies desestructurades”.

Apunta a un barri concret

Albiol ha recordat que “en la meva època era impensable que una noia o un noi mantinguessin relacions sexuals. No ho critico, però en la meva època era impensable. Aquesta evolució de la societat no es reflecteix en les lleis. Aquestes lleis basades en una mentalitat que ja no existeix han de ser reformades”.

Xavier García Albiol, alcaldable de Badalona, parlant en un acte electoral del Partit Popular

Al nou alcalde de Badalona no li tremola el pols a l'hora d'assenyalar el barri de Sant Roc, d'on procedirien els agressors de l'última violació.

“A l'escola del barri hi ha un 50% d'absentisme escolar. Pot ser que nens i nenes vagin a classe, els pares ho permetin i no hi hagi conseqüències? El que no podem fer és seguir actuant amb les bones polítiques de tota la vida”, conclou.