Salvador Vergés amb un cercle vermell ressaltant un tuit al fons.
POLÍTICA

Un diputat de Junts es fa el graciós a xarxes i acaba sortint escaldat

Fins i tot els usuaris indepes es lamenten: ‘no entenc que amb tanta eminència no siguem independents’

Juns està de retirada. Quan els juntaires se'n van voler adonar, el PSOE els havia fet l'abraçada de l'os amb Salvador Illa. Això ha implicat per a ERC i, sobretot, per a Junts, la pèrdua de molt poder institucional a Catalunya.

De moment, aquesta derrota no s'ha traduït en una reorganització profunda a Junts. Tot al contrari. Els de Puigdemont insisteixen en el discurs processista i fer fanals amb l'estabilitat del Gobierno central.

Paral·lel a això, Junts també s'enfronta al descrèdit d'una part de la societat catalana. Perquè si alguna cosa té Catalunya en aquests moments és un rosari de problemes reals que no tenen res a veure amb el processisme. Des de l'habitatge fins a la inseguretat i passant per l'extraordinària lentitud de l'administració.

Una multitud de persones es manifesta amb banderes de Catalunya i un cartell que diu “QUI AVALA EL 155 NO ÉS MEREIX SER EL NOSTRE PRESIDENT”.

En qualsevol cas, la realitat mai no ha estat un obstacle per a Junts.

Durant les darreres setmanes, els neoconvergents s'han mantingut ferms en el processisme simbòlic. Allà hi ha la performance de Puigdemont a Barcelona, el número d'ahir al Congrés o la connivència amb l'ANC.

El darrer juntaire a donar-nos un nou exemple de processisme simbòlic ha estat Salvador Vergés. A més de diputat i lloctinent de Puigdemont, Vergés s'ha fet ara lletrista de cançons.

El neologisme de Vergés

Amb motiu de la fracassada Diada d'ahir, Vergés va publicar un missatge per compartir la seva darrera creació artística. Es tracta, com diu Vergés, d'un “neologisme indepe”. Concretament, Vergés ha fet un canvi a la mítica cançó l'Estaca, de Lluís Llach.

En la línia que diu “segur que tomba, i ens podrem alliberar”, Vergés proposa canviar “alliberar” per “illaberar”:

Aquest missatge de Vergés s'ha omplert de comentaris dels usuaris nacionalistes que manifesten la vergonya aliena que pateixen amb el processisme. I és que, com passa amb les publicacions de l'ANC, els mateixos usuaris indepes es lamenten per la qualitat de les seves elits polítiques.

“Disparar-me a l'escrot al mig de la Rambla em faria menys vergonya aliena que aquest tuit”. “No entenc que amb tanta eminència no siguem independents”. "El PSOE-Catalunya fregant-se les mans veient qui lidera l'oposició independentista al Parlament i que estaran dècades governant sense gaire esforç".

➡️ Política

Més notícies: