Dues persones en un escenari amb una pantalla de fons que mostra un missatge en català i diverses banderes.
POLÍTICA

El discurs de la CUP a la Diada desferma les rialles: 'Sou un meme'

L'esquerra independentista ha volgut desafiar Salvador Illa

L'esquerra independentista, en procés de reconstrucció, ha reclamat el seu protagonisme aquesta la Diada de l'11 de setembre. El moviment liderat per la CUP ha celebrat un acte reivindicatiu sota el lema 'Fer-ho possible'.

Però les seves intervencions no han acabat de convèncer, i algunes han provocat directament les rialles a les rialles socials.

Pla mitjà de Laia Estrada parlant des d'un escenari amb una mà mig aixecada i de fons diversos dirigents de la CUP com Laure Vega o Xavi Pellicer amb cara trista

Sobretot el discurs d'Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, que ha volgut desafiar Salvador Illa. “Prepara't”, li han dit, “ens estem rearmant, estem construint estructures populars més fortes, estem repensant la nostra estratègia i tornarem”. Tot i que estan convençuts que “tornarem més forts”, a les xarxes socials no pensen el mateix.

"Tremoland està", es burla una catalana, i els recorda a la CUP que "cada vegada que éreu necessària vau donar l'esquena i ara sou irrellevants". Hi ha una acumulació de missatges com aquest, dient que “amb la CUP ha quedat molt clar que res de res”.

Riuen de la CUP

Consideren que el seu discurs és “un acudit” i “un meme”, i els acusen d'omplir-se la boca amb bones paraules per després no fer res.

“La vostra estratègia hauria d'incloure abraçar tots els partits independentistes”, diuen referint-se a Aliança Catalana. Els aconsellen “sortir de la vostra obsessió per acabar amb la classe benestar i convertir Catalunya a Cuba o Veneçuela”.

Una altra crítica apunta que “us empleneu la boca com si estiguéssiu a l'època del MDT i Terra Lliure”, però que “això no us farà recuperar la confiança que dipositem milers de catalans”. Els demanen “tornar als ateneus i l'activisme de barri”. Així mateix, retreuen a la CUP que intenta refundar-se “utilitzant els mateixos actius i la mateixa fórmula que us va donar als successius fracassos electorals”.

Futur fosc

La CUP ve d'un cicle electoral desastrós que el va deixar fora del Congrés i amb una presència residual als municipis i al Parlament. L'organització va posar en marxa el Procés Garbí, una sèrie de trobades per reconstruir l'espai i repensar l'estratègia de l'esquerra independentista. A l'espera de conèixer les conclusions del procés, la CUP segueix amb tres diputats al Parlament i gairebé sense influència als carrers.

➡️ Política

Més notícies: