Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Albiol esclata pel cas d'un reincident de Badalona: 'Perdó, no em puc contenir'

L'alcalde de Badalona no dona crèdit a la quantitat d'antecedents que té un multireincident de la seva ciutat

Xavier García Albiol ha fet seu el clam ciutadà a Catalunya contra la inseguretat i l'okupació. Això és el que explica que un polític del PP tingui majoria absoluta a una ciutat catalana.

A més de tenir-lo com a referència ideològica, Albiol fa servir el discurs contra la inseguretat com a forma de comunicació. I és que si per alguna cosa es caracteritza l'alcalde de Badalona és per explicar a les xarxes socials les diferents operacions que duu a terme el seu ajuntament.

De vegades, això l'ha portat a protagonitzar polèmiques que han sortit de Badalona i fins i tot de Catalunya. Fa poc, per exemple, es va enfrontar directament amb Yolanda Díaz o Pedro Sánchez a propòsit de l'okupació.

Xavier García Albiol amb vestit blau i corbata vermella davant d'una bandera catalana i un escut de Badalona

Més enllà de les polèmiques, hi ha episodis d'inseguretat a Badalona que provoquen la indignació d'Albiol. Ara, l'alcalde ha tornat a compartir la seva incredulitat davant del nombre d'antecedents d'un multireincident. "El que passa a Espanya amb aquesta gent no té nom", diu Albiol.

Multireincidència impune

Albiol ha començat el seu missatge dient que demanava perdó pel to de les paraules, però que no es podia contenir.

"És un puto escàndol", ha dit, en referència a un delinqüent magribí que acumula 58 detencions. I aquesta nit la policia municipal ho ha tornat a aturar per robar en cotxes. Les dues darreres vegades que va ser detingut van ser el 4 de setembre i el 27 d'agost.

Davant d'aquesta situació, Albiol ha repetit la seva advertència de fa algunes setmanes, quan va avisar que els veïns acabarien per prendre's la justícia per la mà.

“Ja podem contractar mil policies i posar-ne un a cada cantonada que aquí no passa res. El dia que un grup de veïns es cansi i linxi un d'aquests pocavergonyes no seré jo qui se sorprengui”, diu l'alcalde.

La publicació d'Albiol s'ha omplert de comentaris que denuncien el sense sentit de la multireincidència. La majoria absoluta, els ciutadans demanen canvis legislatius per fer més dur el codi penal. Si no, la deixadesa de les institucions tindrà efectes molt negatius en el futur.

"No hi ha cap dubte que ben aviat seran patrulles civils els que acabin d'una manera o altra amb aquesta violència desencadenada". "Si l'Estat no vol garantir la seguretat, no hauria de tenir el monopoli de la força", avisaven els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: