Muntatge de Pere Aragonès i el tuit de Francesc-Marc Álvaro
POLÍTICA

Diputat d'ERC obre la veda i revela el mal rotllo intern després del fracàs electoral

Comença a enfonsar-se l'estructura de càrrecs i prebendes que tenien els republicans a la Generalitat

L'interior d'ERC no és ara mateix el lloc més segur del món. Tot i els seus intents en campanya per revertir la situació, els republicans sabien que el cop seria notable. Això, si es tracta de partits, es tradueix en una reorganització interna força dura.

A més a més, en el cas d'ERC s'arrossegaven dues coses. La primera, que hi ha una lluita soterrada entre Junqueras i Aragonès, que de moment se'n va a l'oposició i no fa cap gest de dimitir. La segona, que hi ha molta gent amb sous molt generosos i en càrrecs força difusos que se'n van al carrer. És possible que ERC no es torni a veure en gaire temps amb la quantitat de poder que tenia abans d'ahir a la nit.

“Ja abandones el vaixell?”

Ara, comença la purga de responsabilitats i el campi qui pugui. N'hi ha que ja agafen lloc. Francesc Marc Álvaro és diputat per ERC al Congrés dels Diputats i ha publicat un missatge a xarxes socials que permet entreveure la tensió interna que hi ha a ERC:

Tuit de Francesc-Marc Álvaro sobre ERC

“Un càrrec de confiança del departament d'Economia de la Generalitat (compromès amb ERC) em parla com si el que hagués passat fos un assumpte d'un altre. Fa riure i plorar”. Cal destacar que es tracta d'un càrrec de confiança, és a dir, d'un afí al partit que està en un càrrec alt per designació política.

Moltes de les reaccions en xarxes a aquest missatge del diputat Álvaro han anat per la mateixa línia. “Si tens alguna cosa a dir, la pots dir en privat, que no ets en una sobretaula amb amics”, “Ja abandones el vaixell?” o "Dimiteu tots avui mateix si teniu dignitat", li responien els usuaris a X.

Juntament amb el que diguin ara els Comuns sobre el Hard Rock en la negociació per al tripartit, un dels fenòmens dignes de contemplar serà la reorganització d'ERC. Començant per la cúpula.

➡️ Política

Més notícies: