Projecte del Hard Rock a Tarragona
POLÍTICA

Més de 100 diputats al Parlament estan a favor del Hard Rock

Comuns i la CUP no obtenen cap escó per Tarragona i Albiach perdrà força a les negociacions


El Hard Rock, un dels temes més polèmics de la campanya. Encara més: un dels temes més confusos d'acord amb els suports que ha rebut. Junts, ERC i PSC van votar a favor seu, però sense fer gaire ostentació. L'expresident Puigdemont, per exemple, va dir en campanya electoral que ell no volia el model d'una “Catalunya Hard Rock”.

Per la banda progressista, el PSC tampoc no li ha donat gaire publicitat i ho ha circumscrit a una necessitat concreta de Tarragona i, d'altra banda, ERC ha viscut durant tota la legislatura amb la contradicció de promocionar-lo i dir al mateix temps que no era el seu model de país. Sobre això, una de les últimes notícies sobre el casino va ser que ERC havia mentit i que les llicències per als terrenys sí que havien caducat.

Tarragona s'oblida de la CUP i dels Comuns

Sigui com sigui, el Hard Rock triomfa i suma una enorme majoria al nou Parlament. De fet, els grans opositors del Hard Rock – Comuns i CUP – no han obtingut cap escó per Tarragona. L'estratègia contrària a aquest projecte s'ha mostrat inútil com a reclam electoral contra el PSC i ERC.

Si sumem PSC, Junts, ERC, PP i Vox, el Hard Rock tindria 123 diputats a favor. Un resultat que, és clar, ara no ha de ser representatiu davant els capricis que tinguin els nous pactes electorals. En qualsevol cas, el més interessant serà fer-ne el seguiment a la postura dels Comuns.

Els d'Albiach només tenen la possibilitat del tripartit per no quedar en la irrellevància i ahir mateix ja demanaven una majoria progressista. Ara bé, el seu resultat a les urnes - el pitjor de la història dels Comuns - i el seu escàs marge de maniobra resten molta força als Comuns per presentar ara vetos absoluts al Hard Rock.

➡️ Política

Més notícies: