Muntatge amb fotos de personatge
POLÍTICA

El Frente Obrero de Roberto Vaquero creix a Catalunya

Han aconseguit 10.000 vots amb una campanya centrada en la islamització i la inseguretat

El PSC de Salvador Illa ha guanyat les eleccions a una Catalunya més fragmentada i ingovernable que mai. Els comicis catalans deixen a més altres novetats, com el creixement del Frente Obrero, malgrat no haver aconseguit representació parlamentària. El partit de Roberto Vaquero ha aconseguit 9.976 vots a les seves primeres eleccions a Catalunya, demostrant que el seu discurs creix en importants sectors de la societat catalana.

El Frente Obrero va plantejar una campanya electoral centrada en la immigració il·legal, la islamització de Catalunya i la inseguretat als barris. La concentració del vot antiimmigració al PP i a Vox han impedit un creixement més gran de la formació, que ha quedat per darrere de PACMA, Ciutadans i Alhora. Tot i això, han aconseguit difondre el seu missatge i donar visibilitat a unes sigles que atrauen cada vegada més adeptes.

Les eleccions d'ahir a la nit eren la primera gran cita del Frente Obrero després d'haver aconseguit 46.605 vots a les passades generals del 23-J. Ara, el partit de Roberto Vaquero afronta el repte de les europees amb l'impuls de les catalanes, on malgrat la gran competència han aconseguit un important nínxol de vots. Competiran novament amb l'espai de Vox en la denúncia de la immigració il·legal i la inseguretat als barris, amb estratègies agressives de campanya que busquen generar impacte als electors.

Vox i el FO competeixen per un mateix espai

Afins al partit de Roberto Vaquero assenyalen avui a les xarxes socials l'èxit que suposa aconseguir 10.000 vots a Catalunya. “Vox fa res treia aquests resultats, fins i tot menys i no es mereixien burles, l'important són les idees i la paraula donada”, afirma Josué Cárdenas. En canvi, des de l'entorn de Vox ataquen el partit de Roberto Vaquero que titllen de comunista i oportunista.

En tot cas, els deu mil vots del Frente Obrero s'uneixen als 248.554 de Vox i als 342.584 en un context d'auge de la dreta a Catalunya. Això coincideix amb la desfeta de les esquerres, reflectida a l'enfonsament d'ERC, la CUP i els Comuns. Això es pot llegir com una reafirmació del que proposava el FO en campanya, assenyalant a l'esquerra i el processisme com a culpables de la islamització de Catalunya i la degradació de la convivència i la seguretat als barris.

Context favorable

Tot i la competència del Frente Obrero a la dreta, el partit de Roberto Vaquero afronta el repte de les europees en un context favorable. L'auge de la dreta i la reculada de l'esquerra s'uneix a la rellevància de temes com la immigració i la inseguretat a l'agenda política actual. El FO intentarà aprofitar la crisi de confiança de Vox, que malgrat haver resistit a Catalunya ve de diverses decepcions electorals i una crisi interna que llasta les expectatives.

➡️ Política

Més notícies: