Primer pla de Gabriel Rufián assenyalant Oriol Junqueras molt somrients
POLÍTICA

Junqueras dimissió!

Esquerra va ser, sens dubte, una de les grans perdedores de les eleccions municipals

¡Junqueras, dimision!

Esquerra va ser una de les grans perdedores en les eleccions municipals celebrades diumenge passat. El partit d'Oriol Junqueras ha perdut la meitat dels regidors a Barcelona -passant de guanyar amb 10 a tenir-ne només 5-, però també ha perdut localitats com Tarragona o Lleida.

A més, la formació del president de la Generalitat de Catalunya ha estat el partit que més vots ha perdut. El cop és innegable i segur que ha arribat el moment en què han de pensar com tornar a alçar al vol després d'aquest desastre.

En aquestes eleccions municipals, hi va haver diverses apostes personals d'Oriol Junqueras. Ernest Maragall n'és un i ja hem vist els decebedors resultats aconseguits a Barcelona després de guanyar fa 4 anys. Una altra aposta va ser Gabriel Rufián, que també va fracassar en el seu intent d'evitar la majoria absoluta del PSC a Santa Coloma de Gramenet.

Per aquest motiu, els republicans farien bé de pensar en renovar el lideratge del partit. En aquest sentit, cal recordar que Oriol Junqueras i Marta Rovira porten més de 10 anys al capdavant del partit, concretament, des del 2011.

Més enllà d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, no estaria de més que Ernest Maragall també dimitís. Tot i guanyar el 2019, s'ha postulat dues vegades a l'alcaldia de Barcelona i no ha aconseguit el seu objectiu en cap de les dues.