Santiago Abascal i Iván Espinosa dels Monteros asseguts al Congrés dels Diputats i mirant a cambra
POLÍTICA

Revelen el motiu de la dimissió d'Espinosa de los Monteros de Vox

La seva decisió ha destapat la guerra interna que viu el partit de Santiago Abascal

La guerra interna a Vox ha esclatat i de quina manera. Aquest dilluns, Iván Espinosa de los Monteros anunciava el seu adeu de la política activa. El que havia estat un dels pesos pesants de la formació de Santiago Abascal, abandonava la primera línia del partit davant de la sorpresa de molts. El ja exdirigent de Vox s'acomiadava de manera elegant, sense retrets als seus companys i assegurant que se n'anava per motius personals.

Però la realitat sembla una altra, tal com apunten diversos mitjans de comunicació. Més enllà dels motius personals que segur que hi ha, la situació interna que està vivint el partit sembla haver estat fonamental en la determinació presa per l'exportaveu de Vox. De fet, aquesta situació va arribar a ser tan insostenible que Espinosa de los Monteros i Santiago Abascal haurien discutit pocs dies abans de les eleccions del 23 de juliol.

El portaveu de VOX al Congrés, Iván Espinosa dels Monteros, compareix davant els mitjans de comunicació, al Congrés dels Diputats, el 8 d'agost del 2023, a Madrid

Segons The Objetive, la gota que va fer vessar el got de la paciència d'Espinosa dels Monteros va ser la intenció de Santiago Abascal de promocionar Ignacio de Hoces com a nou portaveu al Congrés. Una decisió que apartaria el marit de Rocío Monasterio del càrrec que ha ocupat els últims anys. De Hoces, fins ara assessor de Vox a la cambra baixa, és un dels homes de confiança de Jorge Buxadé, home fort del partit des de fa mesos.

De fet, tal com apunta El Español, el fet que Abascal hagi cedit gran part del control del partit a Buxadé és un altre dels principals motius de la decisió d'Espinosa dels Monteros. Des de fa uns quants mesos, l'eurodiputat és qui mou els fils dins de Vox. I molts l'assenyalen com el responsable de marginar l'ala liberal del partit, de la qual forma part Espinosa dels Monteros.

Despedida sin reproches de Espinosa de los Monteros

D'aquesta manera, el desencís d'Iván Espinosa dels Monteros amb la línia estratègica marcada per Buxadé hauria estat decisiva per a l'adeu de l'exdirigent. I la intenció de Buxadé de promocionar la seva mà dreta, de Hoces, com a portaveu del Congrés, ha fet que la pau al partit saltés pels aires.

La relació entre Espinosa dels Monteros i Santiago Abascal ja era molt delicada en els darrers temps. De fet, El Español assegura que amb prou feines es parlaven els mesos anteriors a les eleccions del juliol. Una fredor que, segons expliquen, es va trencar pocs dies abans dels comicis, quan l'exportaveu es va assabentar de les intencions de Buxadé amb Ignacio de Hoces. I que comptava amb el vistiplau d'Abascal.

➡️ Política

Més notícies: