Nova bandera LGTB+
POLÍTICA

Un col·lectiu LGTBI defensa uns immigrants homòfobs perquè són 'vulnerables'

Un reportatge del periodista Vito Quiles aixeca polèmica a l'esquerra

El cap de setmana passat, Vito Quiles va publicar un reportatge que està generant molt debat. El periodista es va desplaçar fins a Almeria per parlar amb immigrants d'origen magribí, alguns en situació irregular, sobre diversos temes d'actualitat. Una de les qüestions va ser la visió que tenen sobre el col·lectiu LGTBI.

Les respostes d'aquests immigrants d'origen magribí han generat molta polèmica. Alguns dels entrevistats deixen clara la seva posició homòfoba quan són preguntats per aquest tema per part de Vito Quiles.

El periodista els ensenya la bandera de l'arc de Sant Martí i els qüestiona si saben “què és el col·lectiu LGTBI” i si els “agrada”. “No, no m'agrada gens”, respon un. “Home amb dona i dona amb home, les altres coses no valen”, diu un altre.

VITO QUILES ENTREVISTA A INMIGRANTES ILEGALES EN ALMERÍA

L'organització LGTBI Arcópoli critica Vito Quiles i defensa els immigrants que surten al reportatge

El vídeo ha provocat la indignació del col·lectiu “Arcòpoli”. Pels comentaris homòfobs dels immigrants que apareixen? Doncs no. Aquesta organització LGTBI ha decidit emetre un comunicat en què carrega contra Vito Quiles. I defensa els magribins que expressen la seva opinió en contra de l'homosexualitat, els quals qualifica de vulnerables.

“Volem expressar el nostre enèrgic rebuig i preocupació pel reportatge de Vito Quiles”, exposen. Segons el seu parer, el periodista “ha utilitzat de manera irresponsable els testimonis de persones migrants marroquines”. I asseguren que el que fa és promoure “la discriminació i odi cap a la nostra comunitat”. Pel col·lectiu Arcópoli, “aquest tipus de pràctiques periodístiques aprofiten la vulnerabilitat de les persones migrants per generar contingut sensacionalista i estigmatitzador”.

Luis Fernando Rosales, coordinador de l'entitat, va un pas més enllà i exigeix a Vito Quiles “que reflexioni sobre les conseqüències que tenen les seves accions sobre les persones LGTBI”. A més, també demana a la premsa “estar compromès amb els Drets Humans” i també “respecte, igualtat i dignitat” per al col·lectiu. “Instem els mitjans de comunicació i els col·legues periodistes que exerceixin un periodisme responsable i veraç”, sentencia. Això sí, no es refereix en cap moment a les persones entrevistades en aquest vídeo i que declaren obertament la seva homofòbia.

➡️ Política

Més notícies: