Muntatge de xeringues a Barcelona

POLÍTICA

IMATGES: Denuncien l'augment de xeringues a terra dels carrers de Barcelona

Els veïns estan farts de la presència de xeringues en algunes de les Superilles de la ciutat

Al ciutadà corrent el que més el molesta són els problemes que percep i que el pertorben al seu dia a dia. La resta, solen ser baralles partidistes sense més recorregut que la que tenen als mitjans.

Això és el que explica que la política municipal sigui un món a part. No és gens estrany que, als ajuntaments, els ciutadans votin amb altres criteris. Més concretament, amb criteris molt més propers a les seves necessitats reals.

Per això, hi ha fenòmens com el de Vigo o el de Badalona. Abel Caballero, per exemple, és del PSOE i encadena una majoria absoluta darrere l'altra a Galícia, que és un feu del PP. A Catalunya, Albiol és del PP i aconsegueix majories absolutes gràcies, entre d'altres, a votants independentistes.

El motiu és que s'eviten imatges com aquestes o almenys es fa la sensació que es fa tot el possible per evitar-les:

Tuit on es veuen unes xeringues a terra
Brigada netejant les xeringues del terra a Barcelona

Brutícia, reincidència delictiva, okupacions, soroll excessiu: són aquests els temes prioritaris a la política municipal. I malgrat els esforços – de moment declarats – de l'alcalde Collboni per lluitar contra la reincidència, molts tenen la sensació que Barcelona és una ciutat cada vegada pitjor. I sense comptar el problema de l'habitatge.

Les dades mostren un augment objectiu de la inseguretat o de situacions surrealistes de persones que acumulen literalment milers de delictes de baixa intensitat. Així mateix, l'Ajuntament assenyala que vuit de cada deu detencions a Barcelona són estrangers. I tot això deixant de banda la massificació turística, que arriba fins i tot als autobusos.

➡️ Política

Més notícies: